REVIEW LG Wing: cum se prezintă ultimul telefon al companiei sud-coreene

REVIEW LG Wing: cum se prezintă ultimul telefon al companiei sud-coreene

Scris de | 9 aprilie, 2021

În timpul în care scriu aceste rânduri, LG a anunțat deja că va ieși de pe piața de smartphone-uri, astfel că LG Wing, telefonul pe care am avut ocazia să îl testez în ultimele săptămâni, devine ultimul smartphone al companiei sud-coreene. Acesta este un model cel puțin inedit, prin prisma faptului că „se deschide” într-un mod aparte, transformându-se într-un terminal cu două ecrane.

LG Wing uimește la prima vedere prin designul său care nu seamănă cu nimic din ce am văzut până acum. Are un „wow factor” clar, iar atunci când îl vei arăta prietenilor sau colegilor, aceștia vor rămâne cu siguranță surprinși. Spre deosebire de telefoanele pliabile, terminalul pe care-l analizăm în acest text adaugă alte conotații cuvântului „productivitate” și îți permite să fii conectat constant cu toate aplicațiile de care ai nevoie, fie că vorbim aici de gaming sau de office work.

Ecranul principal al lui LG Wing se rotește la 90 de grade și conferă telefonului un aspect de „T” atunci când se află în modul deschis. Asta înseamnă că mai putem utiliza și ecranul secundar de jos, unul destul de redus în dimensiuni, dar care oferă totuși un spațiu în plus de desfășurare. De exemplu, poți naviga pe YouTube pe ecranul principal dispus în modul landscape și să ai controlul asupra clipului video pe ecranul secundar.

În plus, atunci când vorbim despre gaming, remarcăm compatibilitatea built-in cu Asphalt 9, joc care îți va arăta harta și direcțiile care trebuie urmate într-o cursă pe ecranul secundar, în timp ce pe display-ul mare nu îți rămâne decât să urmărești acțiunea din joc. Deși nu este neapărat util în gaming, atunci când vrei să joci titluri care nu aceste caracteristici de compatibilitate, terminalul îți oferă totuși o poziție mai relaxantă, având posibilitatea de a-l sprijini pe birou. Deși pare ciudat la prima utilizare în acest mod, te vei obișnui rapid.

Un telefon gândit pentru creatorii de conținut

LG Wing arată și se simte, prin excelență, ca un smartphone dezvoltat cu dedicație pentru creatorii de conținut și pentru profesioniștii care au nevoie des să editeze „on the go”. Acesta are foarte multe funcții care se împart între cele două ecrane atunci când te afli în editor mode, asta ca sa nu intru deja în detaliile camerei foto, care are câteva moduri extrem de interesante pentru utilizatorii care au nevoie să filmeze des.

Și dacă tot vorbim despre creatorii de conținut, să trecem în revistă și capacitățile foarte bune ale display-ului, importante pentru cei care lucrează mult vizual. LG Wing are un ecran AMOLED cu HDR10 și refresh rate de 120 de Hz, un adevărat nou standard pentru cei care au ceva pretenții de la telefoanele pe care le folosesc. Pentru mine, un refresh rate mare combinat cu o tehnologie bună de afișare reprezintă un must have pe un telefon pe care îl cumperi în 2021.

Display-ul vine setat din fabrică la o rezoluție de 1080 x 2400 pixeli cu aspect 20:9 și oferă o experiență foarte plăcută de utilizare, așa cum ar trebui să fie pe un telefon produs de o companie care este recunoscută cel mai des pentru calitatea ecranelor pe care le produce, indiferent de dimensiuni.

Camera Foto versatilă

După cum spuneam și mai devreme, camera foto de pe LG Wing este făcută cu dedicație pentru creatorii de conținut, aceasta având mai multe moduri interesante care pot fi accesate atunci când telefonul se află în poziția deschis, cum ar fi cel de gimbal. Avem așadar o funcție extrem de utilă pentru utilizatorii care filmează des, una care este completată de un mod „dual recording” pentru cei care vor să își filmeze reacțiile în cazul anumitor situații, așa cum știm că sunt multe clipuri populare pe YouTube, vorbind aici chiar de un trend.

Atunci când telefonul se află în poziția închis, acesta ne oferă acces la toate funcțiile normale pe care le regăsim pe majoritatea telefoanelor, cel de fotografie standard, timelapse sau modul portret. În cazul celui din urmă am observat mici carențe în decuparea subiectului atunci când fotografiem, însă nimic deranjant, fiind ceva normal pentru un terminal care nu se află chiar în segmentul de preț al flagship-urilor.

În ceea ce privește datele tehnice ale camerei, vorbim despre un ansamblu triplu, ce are în componența sa trei senzori după cum urmează: unul wide de 64 MP cu f/1.8 și două ultrawide-uri de 13 MP și 12 MP, cu f/1.9 respectiv f/2.2. Observăm aici că lipsește camera telephoto, fiind înlocuită cu un al doilea ultrawide, însă rațiunea din spatele acestei decizii este una corectă. Practic, cei de la LG au sacrificat funcțiile mai ofertante de zoom pentru stabilizarea atât de necesară atunci când folosim telefonul în modul gimbal.

Să vorbim și despre performanțele în modul standard de fotografie. Telefonul se comportă foarte ok atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, iar cei trei senzori care lucrează împreună oferă rezultate mai mult decât decente, similare cu cele de la alte telefoane care fac parte din acest segment de preț. Desigur, vor exista voci care vor critica LG pentru ca nu a integrat și un senzor telephoto pe Wing, însă zoom-ul digital își face treaba suficient de bine încât să nu „plângem” prea tare după unul optic.

Partea software, concluzie mixtă

Am ajuns, iată și la sistemul de operare. LG integrează pe telefoanele sale o interfață destul de curată, care vine însă la pachet cu ceva aplicații bloawtware de care nu ai neapărat nevoie. Faptul că nu are un app drawer dedicat și nici nu te lasă să le ștergi pe acestea de pe ecran, decât foarte greu și contraintuitiv, contribuie la o experiență care poate deveni pe alocuri neplăcută. Singura modalitate de a scăpa de ele este dată de o navigare prin setările aplicației respective și trecerea prin 2-3 ecrane suplimentare până la rezultatul final. Nu am mai văzut asta pe nici un telefon.

Interfața lui LG Wing este aplicată peste sistemul de operare de bază Android 10, iar asta nu este chiar un lucru îmbucurător. Deși spune că după închiderea propriu-zisă a liniilor de dezvoltare pentru smartphone-uri, telefoanele care se află deja în stocuri se vor vine în continuare și vor primi update-uri de software nu se știe exact cât va dura acest lucru.

Este, într-adevăr destul de greu de recomandat un telefon produs de o companie care a anunțat deja că va renunța la producția de smartphone-uri, însă WIng mi-a făcut o impresie bună, chiar din punct de vedere software are câteva capitole la care suferă. Un alt lucru remarcat aici este lentoarea de care dă câteodată dovadă atunci când glisăm ecranul principal și jonglăm între cele două moduri de utilizare. Timpii morți și stutter-ul își cam spun cuvântul aici.

Sub capotă

Software-ul lui LG Wing este pus în funcțiune de un procesor Qualcomm Snapdragon 765G, unul care nu este chiar de top, precum cele care echipează flagship-urile altor companii sau chiar telefonul vârf de gamă de la LG, V30. Este foarte probabil ca el să fie responsabil de lentoarea spontană care este observabilă din când în când în utilizare. CPU-ul este ajutat de un procesor grafic Adreno 620, iar atunci când este încercat în gaming, fiind configurat în poziția închis, telefonul se descurcă fără nici un fel de problemă în titluri precum FIFA Mobile sau PUBG.

De asemenea, LG Wing vine disponibil în două variante de stocare, una de 128 GB și alta de 256 GB, ambele fiind cuplate cu 8 GB de memorie RAM, deci stăm bine și la acest capitol. Î. plus, este de notat și că telefonul vine cu slot de card microSD, care împarte tray-ul cu spațiul dedicat pentru ce-a de-a doua cartelă SIM, în cazul în care vrei să te folosești de capacitatea dual-SIM a smartphone-ului.

În ceea ce privește bateria, aceasta este suficient de ofertantă pentru o zi ăntreagă de utilizare intensă, însă va avea de suferit dacă nu îl lași la încărcat peste noapte. Drain-ul este suficient de important în modul „T” încât să te facă să îl iei în considerare, și este destul de greu să obții două zile complete de utilizare pe WIng, chiar și dacă nu îl folosești atât de intens. Acumulatorul de 4000 mAh pare că reprezintă un mic compromis, însă nu este nimic prea important încât să deranjeze.

Concluzia connect

LG Wing este fără doar și poate unul dintre cele mai interesante telefoane pe care le-am testat vreodată. Chiar dacă îți ia ceva să te obișnuiești cu ecranul glisant la 90 de grade, sau cu variile moduri de filmare și fotografiere, această diversitate și modularitate reprezintă repere bune pentru acest terminal.

Ba chiar o să merg mai departe și o să spun că îmi pare rău că LG nu va mai produce smartphone-uri și că încă vrea să găsească un cumpărător pentru divizia mobile. Această probabil ultimă experiență cu un telefon LG mi-a lăsat o impresie foarte plăcută, chiar dacă interfața de utilizare nu este chiar una pe placul meu.

LG Wing este un telefon care compensează prin factorul wow punctele mai slabe care intervin din cauza componentelor hardware care nu sunt de top. Deși nu face parte din segmentul de flagship-uri, Wing este o alegere de luat în calcul mai ales pentru creatorii de conținut, și prin prisma faptului că producătorul sud-coreean a promis update-uri software și sprijin tehnic pentru toți utilizatorii care folosesc încă modelele sale.

Plusuri

  • Display OLED cu diagonală mare
  • Modul gimbal de pe camera video
  • Wow Factor

Minusuri

  • Interfață de utilizare uneori contraintuitivă
  • Stutter și lentoare în OS atunci când treci de la un mod de utilizare la altul

Etichete: , ,