CEO-ul Epic spune că Sony forțează compania sa să plătească pentru cross-play pe PlayStation

Scris de | 4 mai, 2021
CEO-ul Epic spune că Sony forțează compania sa să plătească pentru cross-play pe PlayStation

Procesul dintre Epic și Apple face victime colaterale, aducând în fața publicului noi dezvăluiri cu privire la înțelegerile dintre cele mai mari companii de gaming din lume. Astfel, o serie de email-uri datând din 2018 au fost prezentate de Tim Sweeney, CEO-ul Epic, acestea demonstrând că gigantul japonez Sony a cerut o compensație pentru a permite funcția de cross-play în Fortnite, unul dintre cele mai populare jocuri ale ultimilor ani.

Sony a fost de altfel singura companie care a cerut bani pentru a permite folosirea acestei funcții pe platforma sa, conform The Verge, iar „în anumite circumstanțe, Epic va trebui să plătească mai mult celor de la Sony” arată Sweeney, care citează ca exemplu un caz în care cineva joacă Fortnite predominant pe PlayStation, dar își folosește iPhone-ul pentru a plăti un obiect din joc.

Un email din 2018 a fost folosit pentru a ilustra situația dintre Epic și Sony, mesaj în care Joe Kreiner (Epic) încerca să îi convingă pe reprezentanții Sony să integreze cross-play-ul, oferindu-le multiple beneficii. Kreiner specifică în acel mail că „vom anunța cross-play alături de Sony. Epic face tot posibilul pentru a face Sony să arate ca un erou. Voi alegeți când/unde/cum (n.r.: va fi implementată funcția)”.

Sony a refuzat însă această ofertă a lui Kreiner, care includea și beneficii exclusive pentru jucătorii de PS, campanii masive cu posesorul PlayStation și multe altele. Abia la sfârșitul lui 2018 au acceptat japonezii să permită cross-play-ul, însă nu fără a primi bani de la Epic pentru acest lucru.

Mail-ul lui Kreiner oferă o privire asupra dificultăților pe care le au unele companii care încearcă să împingă funcția de cross-play în față. Recent, politica celor de la Sony pare să fi cunoscut însă o îmbunătățire, deoarece din ce în ce mai multe jocuri recent lansate au acest feature (Rogue Company, Chivalry II sau Call of Duty: Black Ops Cold War spre exemplu).

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Epic CEO: Sony forces Epic to pay for Fornite cross-play on PlayStation