Android 12 va împiedica încărcarea automată a capturilor de ecran pe Google Foto

Scris de | 22 mai, 2021
Android 12 va împiedica încărcarea automată a capturilor de ecran pe Google Foto
foto via @gsmarena.com

Utilizatorii Google Photos cu smartphone-urile Samsung, Xiaomi, Oppo s-au luptat cu o problemă din totdeauna – telefoanele lor au făcut backup pentru capturile de ecran împreună cu fotografiile lor, fără opțiune de oprire. Potrivit celor de la XDA Developers, care au săpat în jurul versiunii Android 12 beta, Google va cere în cele din urmă ca toate dispozitivele care doresc să ruleze Android 12 trebuie să salveze screengrabs într-un alt folder, astfel încât să nu se amestece cu fotografiile reale.

Până în prezent, marii producători transferau capturile de ecran în subfolderul DCIM (care înseamnă Imagini cu aparate foto digitale). Întrucât serviciul de backup Google Photos încarcă fiecare imagine din fotografia DCIM, acesta va încărca totul, inclusiv capturi de ecran.

Potrivit XDA Developers, în revizuirea preliminară a Documentului de definire a compatibilității (CDD) din Android 12, există un text care spune că producătorii trebuie să salveze capturi de ecran în Poze> Capturi de ecran, în loc de folderul DCIM, care va fi rezervat pentru fotografii, realizate cu camera aplicație.

Persoanele care doresc să facă backup pentru capturile de ecran pot, pur și simplu, să se înscrie selectând noul dosar pentru care să facă backup. Opțiunea se află în continuare în Setările aplicației Google Foto, în secțiunea Copiere de rezervă și sincronizare> Copiere de rezervă a folderelor dispozitivului, unde se pot selecta alte foldere pentru a fi salvate în cloud.

Etichete: , , ,

Sursa: Android 12 will prevent screenshots being automatically uploaded on Google Photos