Netflix vrea să intre în industria jocurilor video anul viitor

Scris de | 15 iulie, 2021
Netflix vrea să intre în industria jocurilor video anul viitor

Netflix caută o expansiune în lumea jocurilor video, conform Bloomberg, compania făcând deja angajări importante pentru acest demers – spre exemplu, Mike Verdu, care a lucrat anterior la EA, Atari și Kabam, și a fost implicat în proiecte pentru Oculus VR în cadrul Facebook, s-a alăturat recent echipei Netflix.

Ce nu știm încă este dacă Netflix plănuiește să își dezvolte propriile jocuri, să încheie parteneriate cu o anumită companie sau cu o platformă, sau dacă va alege să licențieze titluri de la mai multe studiouri pentru a le oferi utilizatorilor săi.

Bloomberg citează o sursă care spune că jocurile vor apărea pe platforma americană „în următorul an” și se vor afla în meniul principal al Netflix, alături de diferitele genuri de filme și seriale pe care le oferă. Mai mult, compania nu va cere un cost suplimentar utilizatorilor săi pentru a juca jocurile pe care le oferă.

Studioul nu a specificat ce tipuri de jocuri va dezvolta, însă Verdu a lucrat anterior la jocuri de simulare precum FarmVille sau SimCity, precum și la titlul de strategie Plants vs Zombies 2. De asemenea, trebuie notat și faptul că Netflix a construit relații cu mai multe studiouri de jocuri în ultimii ani, precum Ubisoft, Sega, Capcom sau CD Projekt Red, transformând titluri ale acestora în producții cinematografice.

Netflix a experimentat în trecut și cu producții interactive, precum Black Mirror: Bandersnatch sau un serial original cu Bear Grylls.

Dacă va adăuga jocuri pe platforma sa, Netflix va trebui să o facă cu atenție, pentru a nu avea aceleași probleme pe care le-a întâmpinat Microsoft cu platforma sa de cloud gaming de la Xbox. Aceasta nu a putut fi acceptată în App Store-ul celor de la Apple deoarece permitea utilizatorilor accesul la jocuri care nu au primit aprobarea Apple, iar Netflix ar putea risca să fie eliminată și ea din magazinul de aplicații de pe iOS pentru acest motiv.

Etichete: , , ,

Sursa: Netflix plans to add games within the next year