Top 5 telefoane bune la prețuri de sub 500 de lei

Scris de | 12 august, 2021
Top 5 telefoane bune la prețuri de sub 500 de lei

Dacă toate lumea este cu ochii pe cele mai mari companii în ceea ce privește lansările de pe segmentul de „flagships”, sau pe cele mai recente lansări de pliabile de la Samsung, despre care ne-am dat și noi cu părerea aici, mulți uită să vorbească și despre segmentul low-end, poate cel mai neglijat din România, dar care este aproape la fel de vast ca cel mid-range.

Chiar dacă nu sunt chiar cele mai „sexy” telefoane despre care putem vorbi, utilitatea acestora nu e deloc de neglijat. Câți dintre noi nu ne-am interesat până acum să cumpărăm un telefon ieftin dar bun ca specificații pentru părinții sau bunicii noștri, oameni dragi nouă pentru care oricum nu ar conta unul sau doi giga de RAM în plus. Am încercat să alcătuim o listă cu cele mai bune telefoane care se vând la un preț mai mic de 500 de lei ca să găsim acel chilipir de care avem nevoie.

Top telefoane ieftine: Realme 7i

Realme este un brand extrem de prezent pe piața din România. Dacă pe parcursul acestui an am vorbit de telefoane precum Realme 8, Realme 8 Pro sau Realme GT (best buy pe segmentul flagship killers), trebuie să ne îndreptăm acum atenția și spre Realme 7i, unul dintre cele mai ieftine dar și interesante telefoane din portofoliul companiei din China. În schimbul a doar 499 de lei primești un terminal cu Android 10, 4G, 4GB de memorie RAM, dar și 64GB de stocare. Unde mai pui că vorbim aici și de o baterie de 6000 mAh, una dintre cele mai mari de pe piață? Realme 7i este de luat în calcul.

Top telefoane ieftine: Vivo Y11s

O altă companie care și-a făcut apariția pe piața din România în 2021 este Vivo, iar unul dintre telefoanele de buget pe care le propune este Y11s. Acesta vine echipat cu un procesor MediaTek Dimensity 700 cu opt nuclee, tehnologie 4G, ceea ce poate părea banal dar pe acest segment de preț nu este chiar la ordinea zilei, un ecran de 6,51 inci setat la rezoluție 1600 x 720, 32 de GB de stocare cuplați cu 3GB de memorie RAM dar și cu o baterie ofertantă, de 5000 mAh. Prețul său este de 499 de lei.

Top telefoane ieftine: Xiaomi Redmi 9A

Și pentru că dintr-un top al telefoanelor ieftine și bune nu avea cum să lipsească un Xiaomi, am ales să includem pe această listă Redmi 9A, un dual-sim lansat în 2020 care dispune de o cameră cu HDR și auto focus, o baterie de 5000 mAh și un combo RAM/spațiu de stocare de 2GB + 32GB. Unde mai pui că el costă doar 390 de lei și vine la pachet și cu 4G?

Top telefoane ieftine: iHunt S21 Ultra

Chiar dacă numele lui poate stârni zâmbete, pentru că se numește la fel ca flagship-ul curent de la Samsung, iHunt S21 Ultra costă doar 375 de lei și poate reprezenta o alegere bună pentru cei care nu au pretenții prea mari de la un telefon și au nevoie de un device pe care să poată urmări clipuri pe YouTube sau pentru a vizualiza poze trimise pe WhatsApp sau Facebook Messenger. Chiar dacă specificațiile nu sunt ieșite din comun, S21 Ultra e un telefon ieftin și bun care face exact ceea ce promite.

Top telefoane ieftine: Samsung Galaxy A01 Core

Și pentru cei care nu credeau că reușim să găsim un Samsung la 432 de lei, iată că A01 Core închide acest top. El vine la pachet cu un procesor MediaTek MT6739 cu 4 nuclee, compatibilitate 4G, o memorie internă de 16GB, împreună cu 1GB de memorie RAM, dar și cu un slot de card de memorie MicroSDXC. Bateria, și ea una destul de ok pentru aceste specificații, are capacitatea de 3000 mAh.

Etichete: , , , , , ,