Microsoft a anunțat când se lansează Windows 11. Ce funcție importantă va lipsi inițial

Microsoft a anunțat că nu va putea integra suportul pentru aplicațiile de Android pe Windows 11 suficient de repede pentru ca această funcție să fie disponibilă odată cu lansarea noului sistem de operare, programată pe 5 octombrie. Astfel, deși posibilitatea de a utiliza aplicații de pe Android pe Windows este una dintre cele mai importante funcții noi ale OS-ului Microsoft, compania va integra această noutate abia în lunile care vor succede lansării oficiale.

„Abia așteptăm să continuăm călătoria noastră de a aduce aplicațiile de Android pe Windows 11 și în Microsoft Store prin colaborarea noastră cu Amazon și Intel; aceasta va începe cu un preview pentru Windows Insiders în următoarele luni” spune Aaron Woodman, general manager al diviziei de Windows marketing de la Microsoft.

Asta înseamnă că aplicațiile de Android nu vor putea fi utilizate pe Windows 11 probabil decât în 2022, deoarece durata de timp care trece între testarea unei funcții de către Windows Insiders și apariția sa oficială este de câteva luni.

Ce se va afla cu siguranță pe Windows 11 la lansare, conform Microsoft, va fi integrarea cu Microsoft Teams, noul design cu un update în ceea ce privește meniul de start, Snap Layouts, Groups, posibilitatea de a crea mai multe Desktop-uri pentru multitasking, precum și aplicația Microsoft Store, îmbunătățită.

Windows 11 va fi disponibil pe 5 octombrie, și va fi parte a unui upgrade gratuit pentru majoritatea PC-urilor cu Windows 10. PC-urile mai noi vor fi cele care îl vor primi întâi, urmate de celelalte device-uri în săptămânile de după. Microsoft spune că se așteaptă ca toate PC-urile eligibile pentru un upgrade gratuit la Windows 11 să îl facă până la jumătatea lui 2022.