Surface Duo 2 se apropie de lansare: cu ce specificații vine noul pliabil Microsoft

Scris de | 20 septembrie, 2021
Surface Duo 2 se apropie de lansare: cu ce specificații vine noul pliabil Microsoft

Microsoft este așteptată să anunțe noul său dispozitiv pliabil, Surface Duo 2, în cadrul unui eveniment special care va avea loc miercuri, 22 septembrie. Până atunci, se pare că dispozitivul a primit deja certificarea FCC, iar aceasta ne oferă mai multe indicii despre specificațiile pe care le va avea noul telefon al companiei americane.

Conform Windows Central, dispozitivul cu două ecrane a fost văzut într-un document al FCC publicat săptămâna trecută, fiind menționat termenul „Wireless Power Transfer”, care ar putea sugera prezența posibilității de încărcare wireless a dispozitivului. Este posibil însă și ca noul Surface Duo 2 să includă suport pentru încărcare a unui Surface Pen.

Documentele FCC confirmă și faptul că noul pliabil va veni cu 5G și suport NFC, lucruri care au lipsit de pe prima variantă. Este menționat și suportul ultra-wideband (UWB), ceea ce ar însemna că Surface Duo 2 se va putea conecta la accesorii care folosesc acest standard.

Nu există însă nimic care să confirme încă cel mai important zvon pe care l-am auzit cu privire la specificațiile lui Surface Duo 2, sistemul de trei camere de pe spate. Acesta ar urma să fie și „sursa” unui camera bump de pe spatele telefonului, și pe lângă ansamblul cu trei senzori, dispozitivul ar urma să includă și procesorul de top al celor de la Qualcomm, Snapdragon 888. Alte schimbări minore ar urma să fie mutarea senzorului de amprentă pe butonul de power și centrarea portului de USB-C pe latura de jos din partea dreaptă.

Așa ar trebui să arate spatele noului Surface Duo 2. Foto: Tech Rat / YouTube

Microsoft este așteptată să lanseze la evenimentul de miercuri și un nou Surface Pro 8, cu ecran de 120Hz și suport pentru Thunderbolt, alături de un nou Surface Book 4, Surface Go 3 și un update la Surface Pro X.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Surface Duo 2 passes through the FCC with 5G, NFC, and wireless charging support