Hertz a comandat 100.000 de Tesla, în cea mai mare achiziție de vehicule electrice din istorie

Scris de | 25 octombrie, 2021
Hertz a comandat 100.000 de Tesla, în cea mai mare achiziție de vehicule electrice din istorie

Compania de închiriat automobile Hertz a comandat 100.000 de vehicule Tesla, parte a unui plan de a electrifica flota sa. O primă tranșă de Tesla Model 3 va fi deja disponibilă pentru închiriere de la Hertz în piețele majore din Statele Unite și Europa de la începutul lunii noiembrie, informează compania într-un comunicat de presă.

Anunțul este cu atât mai surprinzător cu cât vine la o perioadă foarte scurtă, de doar câteva luni, după ce Hertz a scăpat de faliment, piața de închirieri auto fiind puternic afectată de pandemia de COVID-19. Bloomberg scrie că acesta este cea mai mare achiziție de vehicule electrice din istorie, fiind cotată la 4,2 miliarde de dolari, și notează și că acțiunile Tesla au crescut cu 4,3%.

De asemenea, tot astăzi a fost anunțat faptul că Tesla Model 3 a devenit primul vehicul electric din istorie (și primul construit în afara Europei) care se clasează pe prima poziția în topul automobilelor vândute lunar în Europa. Model 3 a obținut primul loc pe luna septembrie, depășind autoturisme ca Renault Clio, Dacia Sandero sau Volkswagen Golf.

Oricine va închiria o Tesla de la Hertz va putea folosi, bineînțeles și rețeaua de Superchargere a companiei din SUA și Europa. Planurile Hertz includ electrificarea a aproximativ 500.000 de automobile, achiziția de la Tesla fiind doar prima parte a acestui proiect.

„Noul Hertz va fi o companie axată pe mobilitate, începând cu cea mai mare flotă de vehicule electrice din America de Nord și un angajament de a crește această flotă și a oferi cea mai bună experiență de închiriere și încărcare pentru clienții noștri din întreaga lume”, a declarat CEO-ul interimar al Hertz, Mark Fields.

Etichete: , , , ,

Sursa: Hertz orders 100,000 Teslas in deal reportedly worth $4.2 billion