Primul telefon din lume cu senzor de cameră de 1 inci a fost anunțat oficial

Scris de | 27 octombrie, 2021
Primul telefon din lume cu senzor de cameră de 1 inci a fost anunțat oficial

La începutul anului 2021, Sony a introdus Xperia Pro, un telefon creat de companie pentru profesioniștii video. Acum, Sony a revenit cu un al doilea smartphone profesional, conceput pentru a atrage pasionații de fotografie. Caracteristica principală a Xperia Pro-I este un senzor de 1 inci împrumutat de la camera RX100 VII a companiei. Acesta este un senzor mult mai mare decât există pe majoritatea telefoanelor, transformându-l astfel pe cel mai nou smartphone Sony în primul astfel de device din lume cu un senzor de cameră de 1 inci.

Pro-I include, de asemenea, unul dintre procesoarele BIONZ X de la Sony, oferindu-i capacitatea de a filma până la 20 de cadre pe secundă, atât cu focalizarea automată, cât și cu expunerea automată activate. Viteza mare de citire a senzorului îi permite să evite efectul de declanșare, o caracteristică despre care Sony spune că ajută Pro-I să iasă în evidență față de alte telefoane cu senzori de 1 inch, cum ar fi Mi 11 Ultra.

Pe plan intern, telefonul dispune de un Snapdragon 888 și de 12 GB de RAM și 512 GB de stocare internă. Puteți adăuga până la 1TB spațiu de stocare suplimentar cu ajutorul unui card microSD. Totul este alimentat de o baterie de 4.500 mAh, despre care Sony susține că vă va permite să utilizați Pro-I pentru o zi întreagă cu o singură încărcare. În interiorul cutiei se află un adaptor de alimentare de 30 W care poate încărca telefonul la 50% în 30 de minute.

Pro-I are, de asemenea, același OLED de 6,5 inci care a venit pe Xperia 1 III. Este un afișaj 4K cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz și un raport de aspect de 21:9. Pe partea audio, Pro-I nu numai că vine cu o mufă pentru căști de 3,5 mm, dar include și tehnologiile LDAC și DSEE de la Sony.

Precomenzile pentru Xperia Pro-I se deschid pe 28 octombrie, iar disponibilitatea generală va urma în decembrie.

Etichete: , ,

Sursa: Sony's Xperia Pro-I is a $1,800 phone with a 1-inch camera sensor