EXCLUSIV: Honor va intra din nou pe piața de smartphone-uri din România

Scris de | 18 noiembrie, 2021
EXCLUSIV: Honor va intra din nou pe piața de smartphone-uri din România
foto via @gizmochina.com

Conform unor surse din piață, Honor se pregătește de reintrarea oficială pe piața de smartphone-uri din România. Fosta compania subsidiară a Huawei a început de ceva vreme discuțiile privind lanțul distribuție și sunt zvonuri în ce privește deschiderea unui birou cu reprezentanță locală.

Honor este acum cel de-al treilea mare jucător în China. După despărțirea de Huawei din noiembrie 2020, compania a operat majoritar în China și conform unui raport Canlays de la sfarșitul lui octombrie, Honor a ajuns pe locul trei pe piața de smartphone-uri din China, după vivo și Oppo. Topul 5 de producători de smartphone din China este completat de Xiaomi și Apple.

În luna ianuarie a acestui an, Honor anunța primul smartphone după separarea de Huawei, modelul V50 5G, iar în august, fostul brand Huawei anunța lansarea primelor flagship-uri de la despărțire. La acea dată, compania confirma că produsele vor ajunge oficial și în Europa într-un viitor nu foarte îndepărtat. De curând s-a lansat și Honor 50, iar asta a coincis cu prima lansarea europeană de la scindare.

Marea Britanie, Franța, Germania, Italia și Spania sunt primele țări confirmate oficial, dar se pare că și România face parte din primul val. Odată cu intrarea Honor pe piața din România, prezența brandurilor chinzești producătoare de smartphone-uri este completă. În 2021, vivo a intrat pe piață, iar în 2020 mai multe branduri chinzești și-au dezvoltat prezența pe piața locală.

Honor a fost timp de mai mulți ani un brand de telefoane sub umbrela Huawei, iar după problemele apărute pe filiera China-SUA, gigantul chinezesc Huawei a vândut divizia Honor către un consorțiu denumit Shenzen Zhixin New Informatin Technology Co, o companie majoritară de stat și controlată de guvernul municipal din Shenzen.

Fondată în 2013, compania Honor a permis Huawei să se concentreze pe smartphone-urile high end în anii de glorie, în timp ce Honor avea preponderent smartphone-uri entry și middle. În martie 2019, exista un birou oficial Honor în România, iar redacția connect a participat la evenimentul european de lansare al seriei Honor 20 și Honor 20 Pro. Telefoanele au sosit chiar în mijlocul scandalului dintre Huawei și Statele Unite, ulterior telefoanele n-au mai sosit pe piața locală, iar biroul local al Honor s-a dizolvat înainte de vânzarea oficială.

Vânzarea companiei Honor a fost văzută la momentul respectiv drept o supraviețuire a companiei producătoare de smartphone-uri în fața sancțiunilor impuse de SUA. Se pare totuși că sunt entități dfierite, chiar dacă asemnările dintre smartphone-urile Honor și Huawei sunt chiar și astăzi…evidente. (n. red: aruncați o privire peste clipul lui Mrwhosetheboss aici).

Revenim cu detalii după comunicările oficiale.

Etichete: , , , ,