Microsoft pregăteşte o consolă Xbox axată pe streaming, cloud gaming

Scris de | 7 mai, 2022
Microsoft pregăteşte o consolă Xbox axată pe streaming, cloud gaming

Microsoft nu se mulţumeşte cu cele două console Xbox cu care se luptă cu PlayStation 5 şi s-ar pregăti să lanseze încă una. Venturebeat scrie că debutul său ar avea loc în următoarele 12 luni şi că dispozitivul va fi axat pe cloud şi streaming.

Sursa compară gadgetul mai degrabă cu un Amazon Fire TV sau Roku, un media box. Va fi calea de acces spre Xbox Game Pass şi Xbox Cloud Gaming, dar va fi utilizat şi pentru streamng de filme şi seriale, plus acces la transmisiuni sportive şi emisiuni TV. Microsoft ar mai lucra şi la o aplicaţie nativă pentru smart TV-urile Samsung, care să le permită posesorilor acelor televizoare să acceseze Xbox Cloud Gaming direct.

Aplicaţia va sosi la rândul său în următoarele 12 luni. Încă aşteptăm între timp GeForce NOW pe televizoarele Samsung, după ce a sosit deja pe cele LG în 2022. Unul dintre cele mai apreciate produse Microsoft este Xbox Game Pass, alături de cloud gaming-ul companiei, deci e lesne de înţeles dorinţa de extindere a acoperirii lor. Între timp Microsoft oferă şi Fortnite prin Xbox Cloud Gaming pe iOS, o altă noutate importantă.

Paradigma ancorării de hardware e depăşită şi cloud gaming-ul oferă mai multă libertate de mişcare între dispozitive. Aici a câştigat Microsoft mult teren în faţa celor de la Sony, care s-a mişcat totuşi rapid şi şi-a reorganizat abonamentele PS Plus pentru a se lupta cu Game Pass. Ne întrebam dacă nu cumva vine şi de la Sony o consolă axată pe cloud în curând.

Etichete: , , , ,

Sursa: Venturebeat