„Apple a ameninţat că retrage Twitter din App Store”, conform lui Elon Musk

Scris de | 29 noiembrie, 2022
„Apple a ameninţat că retrage Twitter din App Store”, conform lui Elon Musk

Elon Musk continuă un soi de război mocnit cu Apple şi după ce a afirmat că „Tesla ar produce un telefon”, acum spune că Apple ar fi ameninţat că ar putea da afară Twiter din App Store. Expresia folosită este „Apple va reţine Twitter din App Store”.

CEO-ul Tesla şi Twitter declară şi că nu ştie motivele pentru care Apple are o problemă cu platforma de microblogging. Totuşi ameninţări au existat cu privirea la scoaterea aplicaţiei din Store. Apoi Musk a început să se declare nemulţumit de taxa de 30% pe care Apple o impune celor care publică aplicaţii în App Store. Asta aminteşte de scandalul cu Epic Games, care a avut Fortnite scos din magazin pentru că dorea să fenteze taxarea.

Elon a mai amintit şi de alţi dezvoltatori care au fost „cenzuraţi” de Apple în al său magazin. Am aflat şi ceva din culise şi anume că Apple a oprit în bună parte reclamele de pe Twitter. Se alătură altor zeci de branduri, în special auto care s-au dezis de Twitter. Un fost oficial Twitter, Yoel Roth a menţionat într-un interviu cu New York Times că de-a lungul anilor oamenii de la App Store au semnalat neregularităţi cu conţinutul postat pe platformă.

E mult conţinut pentru adulţi, multe insulte rasiale şi linkuri cu malware, de aici problema. Una dintre problemele mari ale Twitter e cazul din 2019, când a stat uploadata foarte multe ore filmarea completă a atacului terorist din Noua Zeelandă, Christchurch. E şi tot mai mult hate speech pe platformă, deci e lesne de înţeles de ce Apple ar vrea să scape de aplicaţie.

Parler a fost scos din App Store luni bune din cauză că tolera hate speech-ul. Şi Tumblr a fost dat afară din App Store până şi-a înlăturat conţinutul adult.

Etichete: , , , ,

Sursa: Engadget