CES 2023: Lenovo anunţă telefonul ThinkPhone by Motorola, cu funcţii enterprise, securitate sporită

Scris de | 6 ianuarie, 2023
CES 2023: Lenovo anunţă telefonul ThinkPhone by Motorola, cu funcţii enterprise, securitate sporită

Lenovo a început devreme lansările de la CES 2023, sau mai bine zis teaserele, încă de la final de an 2022, dar peisajul se întregeşte la început de 2023 cu lansări proaspete. Pe 5 ianuarie a debutat telefonul Lenovo ThinkPhone by Motorola, cu procesor Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 la bord.

Telefonul arată şi se comportă ca un laptop Lenovo ThinkPad. ThinkPhone aduce un ecran OLED de 6.6 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli şi refresh rate de 144 Hz. Oferă şi suport HDR10+, iar procesorul mai sus amintit vine la pachet cu 8 sau 12 GB RAM, dar şi 128, 256 sau 512 GB stocare. ThinkPhone vine cu spate cu textură ce imită fibra de carbon şi integrează un buton fizic roşu, ale cărui sarcini se pot personaliza.

Se poate asocia unui mod Walkie Talkie prin Microsoft Teams sau poate deschide o aplicaţie de productivitate. Panoul din spate e întărit cu fibră de aramidă, aparent mai dură decât oţelul. Avem şi o ramă din aluminiu aeronautic, iar în faţă se află protecţia Gorilla Glass Victus. ThinkPhone se bucură şi de certificare IP68 şi MIL-STD 810H, putând supravieţui unei scăpări de la o înălţime de 1.25 metri.

Bateria de 5000 mAh de la bord se încarcă la 68W pe fir şi la 15W wireless. Da, primiţi încărcător în cutie. La capitolul cameră găsim un senzor principal de 50 MP în spate, cu deschidere F/1.8, cu PDAF şi stabilizare optică. Alături găsim o cameră de 13 MP ultrawide, cu suport pentru captura Macro, iar în faţă se află o cameră selfie de 32 MP.

Pe partea business avem integrare cu laptopurile Lenovo ThinkPad, inclusiv conectivitate Think 2 Think, bazată pe Motorola Ready For. Practic putem sincroniza ThinkPhone-ul cu ThinkPad şi transfera mai uşor text, fotografii, documente cu drag and drop, partaja notificări şi folosi telefonul ca webcam. La bord găsim deja Microsoft 365, Outlook şi Teams.

Moto KeySafe este un cip separat, care stochează PIN-uri, parole, chei cripto şi alte date sensibile, într-un mediu imposibil de spart. Telefonul va sosi în Europa, America Latină, SUA în următoarele luni, dar nu avem preţ încă.

 

Etichete: , , , , ,