Cum arată primul automobil Xiaomi? Acesta este Xiaomi MS11

Scris de | 31 ianuarie, 2023
Cum arată primul automobil Xiaomi? Acesta este Xiaomi MS11

Xiaomi este o companie activă în multiple domenii, iar cel auto este cel mai nou dintre ele. A reuşit să ţină secret rezultatul proiectului său auto până acum, când a scăpat pe web o serie de fotografii cu Xiaomi MS11, automobilul său electric flagship.

Designul nu e rău deloc, aduce cu un sedan McLaren. Se va lansa în 2024 şi are un acoperiş care duce şi cu gândul la Tesla. Xiaomi îşi anunţa divizia de vehicule în 2021, după ce a cumpărat compania de şofat autonom Deepmotion Tech şi a construit o fabrică de vehicule electrice la puţin timp după. Primul prototip a fost gata vara trecută, iar acum versiunea sa de producţie a scăpat pe Internet.

Designul acestui sedan e destul de arătos. Are o siluetă în stil coupe sportback şi pare să fie un design destul de aerodinamic. Frânele Brembo (sau Wilwood) galben aprins şi orificiile de ventilație ale mașinii îi adaugă la sportivitate. Jantele au ceva de BMW seria i. Sus găsim un senzor LiDAR pentru funcţiile de şofat autonom, iar mânerele portierelor sunt foarte bine ascunse, deghizate.

Încă nu avem specificaţii, dar o sursă din China afirma că maşina va folosi baterii de la firmele CATL şi BYD. Xiaomi îşi va produce singură motorul electric. Se vehiculează un preţ de 38.000 de dolari, iar Xiaomi vrea ca în următorii ani să producă 10 milioane de automobile pe an.

Etichete: , , , ,

Sursa: Carscoops.com