Sony a lansat un nou telefon flagship, Xperia 1 V, cu senzor nou de imagine. Preț și specificații

Scris de | 11 mai, 2023
Sony a lansat un nou telefon flagship, Xperia 1 V, cu senzor nou de imagine. Preț și specificații

Sony lansează cel mai nou flagship al său, Xperia 1 V, primul smartphone din lume echipat cu un senzor de imagine stratificat CMOS nou dezvoltat, cu un Transistor Pixel în două straturi. Datorită combinației dintre performanța în condiții de iluminare scăzută, care este aproape dublă față de cea a modelului anterior și tehnologia de procesare de mare viteză prin suprapunere a mai multor cadre, este posibilă realizarea unor fotografii fără zgomot, cu un dynamic range mai mare. Obiectivul de 24 mm de pe partea din spate a modelului Xperia 1 V integrează un senzor de imagine stratificat CMOS Exmor T pentru telefoane mobile, cu un Transistor Pixel în 2 straturi, care este de aproximativ 1.7 ori mai mare decât senzorul de imagine anterior.  În plus, obiectivul cu zoom optic de 85-125 mm (F2.3-F2.8) permite realizarea de portrete cu distorsiune redusă.

Modul S-Cinetone, de pe camerele Alpha a fost ajustat și instalat pentru mobil. În plus, noul senzor are un nivel al semnalului de saturație de aproximativ trei ori mai mare în comparație cu senzorul convențional, iar procesarea calității imaginii suprimă zgomotul care tinde să apară în scenele întunecate, conform Sony.

Xperia 1 V integrează o multitudine de funcții, inclusiv presetări de culoare, cum ar fi Creative Look, care se regăsește și la camerele foto din seria Alpha, precum și AF (autofocalizare) în timp real. Sunt presetate diverse setări de culoare, precum flori colorate și cerul albastru deschis, sau posibilitatea de a realiza un finisaj fin, transparent. Tehnologiile Real-time Eye AF și Real-time tracking permit fotografierea cu focalizarea pe ochii unei persoane sau pe un subiect anume. Cu profunzimea dată de AI, care analizează informațiile privind distanța, chiar și subiecții îndepărtați pot fi focalizați clar. În plus, fotografierea în rafală de până la 30 de cadre pe secundă cu urmărire AF/AE este și ea disponibilă.

Pentru vloggeri, există acum un nou mod, numit Product Showcase, care mută focalizarea de la chipul reviewer-ului pe produs atunci când se filmează. În plus, un nou microfon care prioritizează vocea este plasat lângă camera din spate. De asemenea, interfața de utilizare a Videography Pro, aplicația de filmare profesionială a Sony, acceptă filmarea pe verticală, astfel încât poți înregistra conținut în orice orientare, fie pe verticală, fie pe orizontală.

Ecranul lui Xperia 1 V este un OLED 4K de 6,5 inchi, cu rată de refresh de 120Hz, iar la interior se află un procesor Snapdragon 8 Gen2. În partea din spate, smartphone-ul are un design care utilizează o sticlă cu textură unică. Combinat cu liniile din părțile laterale, acest design ar trebui să ofere o aderență mai mare și să prevină alunecarea atunci când ții smartphone-ul în mână, în timpul filmării sau vizionării de conținut. Pentru ca display-ul 4K să reziste o durată mai lungă de timp, Sony a folosit și o baterie de 5000mAh, cu aproximativ 20 de ore de redare video continuă. Se poate încărca wireless, iar o încărcare pe fir duce telefonul la 50% în 30 de minute.

Xperia 1 V va fi disponibil în luna iunie la un preț de aproximativ 6.599 de lei. Culorile disponibile la lansare vor fi negru, argintiu platinat și verde kaki. 

Pre-comenzile pentru Xperia 1 V vor începe din 7 iunie 2023. Pentru o perioadă limitată și în stoc limitat, clienții pot precomanda Xperia 1 V la partnerii autorizați împreună cu căștile wireless cu funcție de anulare a zgomotului WH-1000XM5 (în valoare de 2.079 lei) incluse în pachet.

Etichete: , , , , , , ,