Probleme pentru headsetul Apple Vision Pro: dispozitivul are producţia îngreunată

Scris de | 4 iulie, 2023
Probleme pentru headsetul Apple Vision Pro: dispozitivul are producţia îngreunată

La doar câteva zile după ce am aflat că Apple e o companie de 3000 de miliarde de dolari, aflăm că produsul său cel mai nou, Apple Vision Pro are probleme cu producţia. „Spatial computer-ul” a fost anunţat la început de luna iunie şi acum are… necazuri.

Headsetul are probleme cu producţia şi are ţinta de unităţi serios redusă. Apple şi-a dat, e drept un interval generos pentru lansare, promiţând că ochelarii vor fi disponibili de la început de an 2023. Între timp partenerii săi trebuie să îşi rezolve problemele cu eficienţa producţiei şi cu componentele.

Financial Times a aflat că ţinta internă Apple de a vinde 1 milion de unităţi în prima lună de disponibilitate a fost redusă. Doi insideri afirmă că Luxshare, firma care asamblează headsetul estimează că va produce sub 400.000 de unităţi în 2024. Doi alţi furnizori de componente au primit comenzi pentru 130.000-150.000 de unităţi.

Cele mai scumpe componente sunt cele care provoacă cele mai multe probleme: cele două ecrane micro-OLED, produse de Sony şi TSMC. Între timp Apple pregăteşte şi o versiune mai ieftină de headset şi a luat în calcul integrarea unor alte tipuri de display-uri, precum mini LED, dar a optat în cele din urmă pentru micro OLED. Apple discuta şi cu Samsung şi LG pentru a îi recruta ca furnizori.

Sunt multe funcţii complexe ca EyeSight, care au nevoie de componente rare şi greu de produs. Apple pare a fi subestimat provocările acestei producţii.

Etichete: , , ,

Sursa: GSMArena