Sony a vândut 40 de milioane de console PlayStation 5 la nivel global

Scris de | 29 iulie, 2023
Sony a vândut 40 de milioane de console PlayStation 5 la nivel global

Sony a anunţat un nou prag în evoluţia vânzărilor consolei PlayStation 5, care a ajuns acum la 40 de milioane de unităţi vândute global. Pragul a fost atins pe 16 iulie 2023, la 2 ani şi jumătate de la lansarea consolei în 2020.

Sony vindea consola cu numărul 25 de milioane în trimestrul fiscal încheiat pe 30 septembrie 2022, deci înseamnă că în ultimele 9 luni au fost vândute 15 milioane de console PS5. Într-o postare pe blog care anunţa acest prag, Jim Ryan, preşedinte şi CEO Sony Interactive Entertainment (SIE) a declarat că brandul a avut probleme cu stocul la începutul existenţei consolei, din cauza pandemiei Covid-19.

Asta a adus o mare provocare pentru a ţine stocurile consolei la un nivel suficient. Vă reamintesc că la debutul lui PS5 s-a lăsat cu tombole şi liste cu înscrieri pentru a putea prinde o consolă. S-a realizat şi speculă şi există şi celebra glumă cu închirierea de cutie goală de PS5 pentru a fi pusă sub bradul de Crăciun.

Cererea şi oferta s-au aliniat acum în sfârşit şi problemele s-au terminat. CEO-ul SIE a declarat că există peste 2500 de jocuri disponibile pe PS5, inclusiv cele lansate în ultimele două luni, cu potenţial de hit: Final Fantasy XVI, Diablo IV şi Street Fighter 6. Ryan a făcut publică şi o listă cu cele mai apreciate 40 de jocuri votate de comunitatea PlayStation.

Din păcate nu sunt ordonate în format top, ci listă. Pe ea se află Fall Guys, Elden Ring, FIFA 23, God of War: Ragnarok, Kena: Bridge of Spirits, The Last of Us: Part I.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena