Sony PlayStation Portal este consola de gaming portabilă cu preţ de 200 de euro, fosta Project Q

Scris de | 24 august, 2023
Sony PlayStation Portal este consola de gaming portabilă cu preţ de 200 de euro, fosta Project Q

După ce o aşteptare de luni bune, Sony a dezvăluit în sfârşit denumirea finală pentru Sony Project Q. E vorba despre acea consolă portabilă axată pe game streaming, care a fost anunţată în martie şi apare acum sub numele de Sony PlayStation Portal.

Dispozitivul are funcţionalitate PS Remote Play, care îi permite gamerului să joace jocuri de PlayStation 5 oriunde şi oricând, câtă vreme se bucură de o conexiune Wi-Fi. PS Portal are nevoie de viteză minimă de 5 Mbps pentru a funcţiona, dar Sony sugerează mai degrabă 15 Mbps pentru o experienţă ideală. Se pot juca doar jocurile suportate instalate pe consola PS5, iar Sony afirmă că dispozitivul cel nou nu va suporta streaming cloud pentru PlayStation Plus Premium.

Nici nu rulează jocuri sau media local. Consola portabilă are un ecran LCD de 8 inch, cu rezoluţie 1080p şi refresh rate de 60 Hz. Are acelaşi layoout de butoane ca şi un controller DualSense de PS5. Portabilul are şi port USB-C, jack audio de 3.5 mm şi difuzoare integrate sus. Restul de specificaţii rămâne sub cheie deocamdată.

PS Portal nu are conectivitate Bluetooth dintr-un motiv încă necunoscut şi suportă doar Wi-Fi şi PlayStation Link. Produsul se bucură şi de suport pentru o tehnologie wireless proprietara Sony, care oferă latenţă redusă la conexiune şi trecerea între dispozitive compatibile. Tehnologia va sosi pe căştile Sony Pulse Explore, care costă în ju de 220 de euro şi pe cele Pulse Elite de 150 de euro.

Apropo de preţ, PS Portal costă 220 de euro şi va debuta spre final de an.

Etichete: , , , ,