Razer are două periferice Quartz noi, ca să te asortezi cu cel mai mare film al anului, Barbie

Scris de | 25 august, 2023
Razer are două periferice Quartz noi, ca să te asortezi cu cel mai mare film al anului, Barbie

Razer a lansat două versiuni noi ale unora dintre cele mai interesante periferice ale sale, mouse-ul Orochi V2 și căștile Barracuda. E vorba de update-uri estetice, pentru că ambele gadget-uri primesc o versiune Quartz, adică roz, cumva potrivită pentru vara în care Barbie a dominat box-office-ul și se anunță a fi cel mai mare film al anului (părerea mea despre Barbenheimer aici, dacă tot suntem pe subiect).

Le-am primit și noi pe ambele și cu ocazia asta ne-am și jucat puțin cu ele. Nu o să fac un review, ci mai degrabă o trecere în revistă a caracteristicilor lor principale și ce propun ambele, pe lângă culoarea care iese în evidență imediat.

Razer Barracuda

Razer Barracuda sunt, și sper să nu mă înșel aici, la prima lor apariție în roz, sub versiunea Quartz. Au existat până acum doar versiuni Quartz ale Barracuda X, căști ceva mai ieftine, din aceeași gamă, pe care le-am testat și noi anterior. Ei bine, versiunea aceasta a Razer Barracuda nu schimbă foarte mult datele problemei, păstrând mai toate funcțiile de top ale căștilor de gaming Razer, după cum urmează.

Razer Barracuda Quartz Edition vin cu acele drivere din titan de 50mm, pe care Razer le pune pe toate căștile sale de gaming, asigurându-se că oferă un bass puternic pentru muzică și spațialitate bună atunci când vine vorba de jocuri, pentru a recunoaște rapid direcția din care provin sunetele. Au și noise canceling și microfon, ajutat de tehnologia beamforming, care recunoaște sunetele exterioare și le estompează, precum și Smart Switch Dual Wireless, tehnologie care permite schimbarea rapidă între tipurile de tehnologie cu care se conectează căștile, care oricum sunt prezentate de Razer ca un hibrid între căști de gaming și căști de zi cu zi. Astfel, poți face imediat ce intri în casă saltul de la Bluetooth-ul de pe telefonul mobil la conexiunea Razer HyperSpeed Wireless, care se realizează printr-un dongle.

Și dacă tot am menționat de dongle, ai așa ceva în cutie, perfect pentru polivalența de care dau dovadă Razer Barracuda Quartz Edition. Ai un dongle care se folosește pentru a juca pe Switch sau mobile (Android), precum și unul pentru PC sau PlayStation, astfel că ești „acoperit” indiferent de platforma pe care ai vrea să te joci. 

Încărcarea se face printr-un port USB Type-C, iar bateria este remarcabilă, Razer Barracuda fiind capabile să reziste 40 de ore la o singură încărcare. E un lucru excelent, pentru că sunt și confortabile, datorită cupelor din spumă de memorie, și nici nu te strâng prea tare atunci când le ții mai mult timp pe cap. Ai și opțiunea de a controla diferite aspecte ale sunetului, prin aplicația Razer Audio, astfel că te poți juca în voie pentru a descoperi sunetul care îți place. 

Razer Orochi V2

Razer Orochi V2 Quartz Edition este un mouse wireless, cu design ultra-lightweight. Pe foarte scurt, e mic și ușor, cântărind maximum 81 de grame, în funcție de bateriile pe care le alegi pentru el, pentru că da, funcționează cu baterii, lucru care s-ar putea să te facă să strâmbi puțin din nas. Însă, înainte să faci asta, merită să știi și că poate ajunge la 950 de ore de durată a bateriei, deci nu ar trebui să schimbi bateriile mai mult de 2 ori pe an, chiar și dacă ești un gamer înrăit. Iar partea și mai bună aici e că funcționează și cu baterii AA, și cu baterii AAA, deci poți alege orice vrei. Și mai ai și o bateria AA deja prezentă în cutie.

La fel ca și căștile Razer Barracuda, și Orochi V2 funcționează în două moduri wireless diferite: îl poți conecta fie la Bluetooth, fie prin tehnologia Razer HyperSpeed Wireless, cu dongle-ul integrat, în funcție de preferințele tale. Recomand totuși conectarea prin dongle, conexiunea e mai rapidă și mai stabilă astfel.

Lipsesc luminițele RGB, dar aș zice că design-ul roz compensează din plin absența acestora și aduce destulă culoare celor care vor asta. Senzorul este unul optic, acel Razer 5G Advanced prezent și pe alte mouse-uri, și ajunge până la 18.000 DPI, o viteză uriașă, pe care realistic vorbind nu cred că o folosește nimeni. Switch-urile sunt mecanice, din generația a doua de la Razer, pentru mai multă durabilitate și consistență.

Razer Orochi V2 e una dintre cele mai ieftine opțiuni de mouse de la Razer, chiar și în varianta Quartz, costând aproximativ 70 de dolari, în timp ce Barracuda sunt o opțiune ceva mai scumpă, pe la 160 de dolari. Dacă vrei însă să faci un cadou unui fan Barbie, sau doar îți plac perifericele roz, merită să arunci o privire la cele două.

Etichete: , , , , , , , , , ,