Huawei a lansat o husă cu răcire pe lichid pentru pliabilul Mate X5

Scris de | 3 octombrie, 2023
Huawei a lansat o husă cu răcire pe lichid pentru pliabilul Mate X5

Ne-am obișnuit să folosim soluții de răcire cu lichid în computere de mulți ani deja, iar recent am văzut chiar și soluții pentru console de jocuri, precum PlayStation 5. Huawei aduce însă această tehnologie acum pe smartphone-uri, noul său pliabil, Mate X5, lansat exclusiv în China, fiind unul dintre primele care se poate lăuda cu o „husă” cu răcire activă pe lichid. Deși vorbim despre ceva destul de „banal” percum o husă, aceasta integrează foarte multă tehnologie la interior.

Huawei consideră că noile sale telefoane Mate X5 și Mate 60 Pro au nevoie de răcire extra

Această husă nu este prima de acest gen. Oppo a lansat primele astfel de huse cu răcire pe lichid pentru Find X5 Pro și pentru OnePlus 10T anterior, iar acum Huawei oferă deja una pentru noul Mate 60 Pro și una pentru Mate X5, noul său dispozitiv pliabil.

Ce au cele două modele în comun este însă noul chipset Kirin 9000S, produs în China pe litografie pe 7nm, care este și primul după mulți ani din telefoanele Huawei care oferă și modem 5G pentru conectivitate. În lipsa unor unități de test, nu putem spune dacă aceste cipuri sunt sau nu „calde” pentru a necesita extra răcirea din noile huse, însă dacă Huawei le-a lansat, probabil că ajută la disiparea căldurii generate în utilizare intensă.

Alimentarea pompei se face wireless, de la bateria internă a telefonului

Husa pentru Mate X5 se numește Micropump Liquid Cooling Shell și costă 399 yuan, cu 100 de yuan mai mult decât varianta pentru modelul Mate 60 Pro. Așa cum sugerează și numele, în husa subțire este integrată o pompă piezoelectrică de dimensiuni reduse, care produce mișcarea lichidului prin conductele husei. Această pompă este alimentată direct de la bateria telefonului prin încărcare wireless în sens invers, probabil la putere foarte mică.

În partea de jos, husa are și o suprafață transparentă, prin care poate fi observată mișcarea lichidului de culoare albastră de la interior.

Aceasta pare să fie o husă realizată exclusiv pentru cei care își doresc ceva practic, care să ajute la buna funcționare a smartphone-ului, și nu la ceva decorativ. Astfel, este disponibilă într-o singură culoare, negru, cu o singură opțiune de culoare pentru lichidul de la interior (albastru). Fiind o husă pentru un dispozitiv pliabil, aceasta protejează doar spatele dispozitivului, ecranul și balamaua fiind în continuare expuse eventualelor accidente.

Având în vedere problemele de supraîncălzire raportate de utilizatorii de iPhone dar și de alte flagship-uri din piață, husele cu sisteme de răcire integrate par să fie o idee bună și probabil profitabilă pentru compania care le va oferi pe piață prima în afara Chinei.

Etichete: , , ,

Sursa: Gizmo China