Xiaomi 14 și 14 Pro, confirmate oficial pentru lansare. Evenimentul are loc peste câteva zile

Scris de | 23 octombrie, 2023
Xiaomi 14 și 14 Pro, confirmate oficial pentru lansare. Evenimentul are loc peste câteva zile

Este oficial! Seria Xiaomi 14 va debuta săptămâna aceasta, peste doar câteva zile. Xiaomi a anunțat un eveniment de lansare care va avea loc în China, pe data de 26 octombrie, unde vor fi dezvăluite, cel mai probabil, două dintre variantele noii serii de smartphone-uri: Xiaomi 14 „standard” și modelul superior Xiaomi 14 Pro. Ambele sunt așteptate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 3 de la Qualcomm, care va fi dezvăluit zilele următoare în cadrul conferinței Snapdragon Summit.

Xiaomi 14 adoptă un nou design, inspirat de iPhone

Deja știm destul de multe despre noile modele Xiaomi 14, chiar dacă acestea existau doar la nivel de „zvonuri” până acum. De exemplu, știm că Xiaomi va prelungi parteneriatul cu producătorul de camere foto Leica și pentru aceste modele. De asemenea, din imagini 3D cu unul dintre telefoane, am putut deja vedea că marginile metalice vor fi de această dată plate, similare cu cele de pe iPhone.

Noua imagine care anunță evenimentul de lansare din China confirmă noul design. Dacă aș fi văzut imaginea fără text pe ea, aș fi presupus că poate fi o imagine lansată de Apple pentru un nou model de iPhone. Adevărul este însă că Xiaomi renunță la marginile curbate care au dominat seriile anterioare, pentru margini drepte și un ecran complet plat. Se pare însă că Xiaomi va păstra aspectul de „oglindă” la care Apple tocmai a renunțat cu modelele iPhone 15 Pro.

Zvonurile afirmă că vor exista trei variante de culoare pentru Xiaomi 14 Pro: alb, negru și o nuanță de verde. Modelul 14 standard va adăuga și roz pe lângă cele trei nuanțe. De asemenea, modelul Pro va atinge o configurație maximă cu 16 GB RAM și 1TB stocare internă, ceva ce nu vedem foarte des nici măcar în zona flagship. La capitolul încărcare Xiaomi nu depășește limitele anterioare: 90W pentru Xiaomi 14 și 120W pentru varianta Pro.

Lansarea va avea loc în China. Europa va primi telefoanele mult mai târziu

Chiar dacă telefonul se „lansează” peste doar câteva zile în China, și probabil că va fi disponibil în regiune încă din luna noiembrie, în vest, acest model ar putea întârzia câteva luni bune. Estimările, bazate pe strategia din trecut a companiei chineze, plasează lansarea Xiaomi 14 și 14 Pro în Europa pe la începutul anului viitor. 

Xiaomi 14 vor fi primele modele de smartphone-uri echipate cu noul software HyperOS, un nou sistem de operare proprietar, bazat tot pe Android, care va asigura conectivitate mai strânsă cu dispozitive din categoria „smart home”. Cu toate acestea, aspectul general al HyperOS este în continuare inspirat de vechiul MIUI, iar în ciuda faptului că vorbim despre un software „proprietar”, acesta este în continuare compatibil cu Android, deci pentru utilizatori nu se schimbă foarte multe. Modificările semnificative sunt în fundal, Xiaomi promițând că software-ul va pregăti compania pentru „Internet of Everything”.

Etichete: , ,

Sursa: Weibo