Unitatea optică de PlayStation 5 Slim necesită activare online pentru a funcționa

Scris de | 26 octombrie, 2023
Unitatea optică de PlayStation 5 Slim necesită activare online pentru a funcționa

Sony a anunțat noul PlayStation 5 Slim în urmă cu doar câteva săptămâni, însă, treptat, apar și alte detalii despre noul model de consolă. De exemplu, se pare că cei care vor dori să folosească unitatea de disc, care este acum vândută și separat, dar poate fi livrată și direct în pachet cu o consolă nouă, este neapărată necesară conectarea la internet. Se pare că procesul de conectare al componentei nu este doar unul hardware, ci și unul software.

Utilizatorii vor trebui să împerecheze consola cu noul accesoriu printr-un serviciu online

„Împerecherea” unității de disc de PlayStation 5 la o consolă Slim trebuie neapărat autentificată online, folosind un cont de PlayStation și o conexiune la internet. De altfel, nu este tocmai clar cum ai putea folosi o consolă care este, la bază una 100% digitală, fără unitatea de disc, întrucât fără aceasta, nu ai de unde să accesezi jocuri. Astfel, indiferent dacă alegi un PS5 Slim cu disc sau fără, pentru a putea folosi discuri, tot trebuie o conectare la serviciile PlayStation online, epntru activare.

În acest fel, Sony se va asigura că toți clienții noi de PlayStation vor fi forțați să facă update la cea mai nouă versiune software. Aceasta pare să fie un soi de metodă timpurie pentru un eventual „hack” care ar putea permite modificarea consolelor pentru a rula software piratat.

PlayStation 5 Slim

În același timp, creează însă o situație fără precedent în industrie. Conectarea unui accesoriu nu a fost niciodat condiționată de o activare online. Așa cum știm deja, serviciile online nu sunt eterne, iar Sony ar putea opri, peste mulți ani serverul de activare pentru unitățile optice. Astfel, apare o situație în care aceste console, vor deveni, la un moment dat, nefuncționale, sau cel puțin fără posibilitatea de a le putea fi atașat un accesoriu oficial, atunci când serverele vor fi închise.

Deja unitățile de disc de pe PlayStation 5-ul „standard” erau permanent împerecheate cu consolele cu care erau livrate. Dacă încerci să schimbi o unitate de la o consolă la alta, nu va fi recunoscută.

Rămân întrebări despre felul în care acest accesoriu poate fi refolosit

O singură întrebare mai rămâne: dacă procesul de împerechere între unitate și consolă este permanent. Astfel, există posibilitatea ca utilizatorii de PS5 Slim să nu poată vinde unitatea optică la SH. Dar pot apărea și cazuri de utilizare în care PS5-ul se strică, iar unitatea optică supraviețuiește, caz în care unitatea optică externă devine inutilă.

Vom alfa răspunsurile la aceste întrebări în curând. Sony a anunțat că PlayStation 5 Slim se lansează în magazinele din SUA în luna noiembrie, iar în alte regiuni va începe să intre în stoc în săptămânile următoare.

Etichete: , , ,

Sursa: Videogames Chronicle