Samsung S23 primește update la Android 14 în versiune finală, cu OneUI 6.0

Scris de | 30 octombrie, 2023
Samsung S23 primește update la Android 14 în versiune finală, cu OneUI 6.0

După câteva luni de testare în stadiu beta, Samsung a lansat oficial OneUI 6.0 în variantă finală. Pentru început, doar smartphone-urile din seria Galaxy S23 primesc update-ul, care face și trecerea la Android 14 pe telefoanele companiei, însă în viitorul apropiat și alte modele din seriile high-end și chiar mid-range vor face trecerea la noua versiune de software. Cel mai probabil, primele modele care vor primi update-ul după seria S23 vor fi cele din gamele Galaxy Z Fold și Flip, modelele S22 și toate variantele Galaxy A care au participat la beta.

Update-ul OneUI 6.0 pare să fie, la fel ca Android 14, unul minor

OneUI 6.0 nu este un update major, însă va aduce câteva modificări la nivelul interfeței de utilizare, în special în zona Quick Settings, meniul fiind acum ceva mai similar cu cel de pe iOS, cu acces rapid la scurtăturile cele mai folosite. Cele mai importante schimbări sunt la nivelul aplicației de galerie, care primește un editor foto mai avansat, iar multe alte aplicații Samsung primesc mici îmbunătățiri.

Cel mai probabil însă, noutățile din Android 14 pe care le-am văzut pe telefoanele Pixel, precum generarea de fundaluri de ecran cu AI pe dispozitiv și alte astfel de noutăți vor rămâne exclusive pentru acele dispozitive. În timp, acestea vor fi disponibile și pentru parteneri, dar momentan rămân avantaje ale telefoanelor Google.

Primii care au primit update-ul final la OneUI 6.0 cu Android 14 au fost utilizatorii de telefoane Galaxy S23 din Germania, deci, cel mai probabil, restul de utilizatori din Europa vor începe să vadă notificări pentru actualizare pe telefoanele lor. Astfel de actualizări de la Samsung pot dura chiar și câteva săptămâni, deci dacă nu ai primit încă notificarea și nu apare că este disponibilă o actualizare, nu trebuie decât să mai aștepți câteva zile. Actualizările sunt lansate în mai multe valuri, pentru a nu supraaglomera serverele de download.

Pe lângă Galaxy S23, S23+ și S23 Ultra, Samsung a mai testat OneUI 6.0 pe modele precum Galaxy Z Flip5, Z Fold 5, mid-range-urile Galaxy A54, A53, A52, A34, A23 și M23. Seria Galaxy S22 ar putea fi de asemenea la rând pentru un update rapid, întrucât în Coreea de Sud utilizatorii acestor modele au putut testa beta-ul odată cu toate celelalte modele.

Etichete: , , , ,

Sursa: Android Authority