Ce telefoane Motorola găsim la Black Friday și cât de bune sunt? (P)

Scris de | 7 noiembrie, 2023
Ce telefoane Motorola găsim la Black Friday și cât de bune sunt? (P)

Black Friday este cea mai importantă zi din an în lumea vânzărilor, și de ceva timp a devenit și un reper pentru companiile de tehnologie. Televizoare, frigidere, aspiratoare, telefoane, trotinete, toate tipurile de gadget-uri se vând de Black Friday, și toate companiile vor să iasă în evidență prin reducerile pe care le aduc. Pregătim zilele acestea o mulțime de articole care examinează produsele ce ar putea avea parte de tăieri importante de preț de BF, și în ziua de 10 noiembrie vă așteptăm pe site-ul Connect pentru update-uri la minut cu ofertele magazinelor.

Așa cum probabil îți dai seama din titlu, acest material este sponsorizat de către cei de la Motorola. Cuvintele sunt însă ale noastre, și ne propunem doar să scoatem în evidență 4 device-uri ale unui brand care și-a regăsit calea în ultimii ani, îndepărtându-se de perioada în care lansa 10 midrange-uri, fiecare cu un singur capitol la care excela – baterie, performanță, ecran etc.

Motorola s-a întors la flagship-uri, și și-a îndreptat atenția mai ales către zona de upper-midrange în ultimii ani – știi tu, telefoanele acelea care te pot păcăli că sunt mai scumpe decât sunt și în general se declară solide în mai toate aspectele. Așa se face că Motorola are în 2023 o tolbă generoasă din care poate scoate oricând telefoane destul de competente. Și, ca să nu vorbim în necunoștință de cauză, am selectat 3 telefoane care au trecut pragul redacției connect în acest an, și despre care au scris 3 oameni diferiți: eu, Claudiu și Cătălin.

Edge 40

Motorola Edge 40 a fost în mâinile mele timp de aproximativ o lună la începutul acestei veri, și am scris despre el la scurt timp după ce a câștigat premiul pentru cel mai bun midrange la gala Connect. La vremea aceea costa 2399 de lei și vreau doar să vă citesc concluzia de la acel articol: „Nu e un telefon ieftin, dar cred că la o eventuală promoție unde ar ajunge sub 2000 de lei, ar deveni instant un best-buy în zona midrange.” Ei bine, acum e 1499 de lei, la momentul la care filmăm acest clip, deci..ce-ar mai fi de zis?

Ok, hai să dau totuși și câteva motive pentru care mi-a plăcut Edge 40 mult și pentru care l-aș recomanda la promoțiile din perioada aceasta. Are un ecran P-OLED de 144Hz, cu certificare HDR10+ pentru aplicațiile de streaming precum Netflix sau Prime Video, și o dimensiune de 6,55 inchi, suficient de mare și de ușor ca să te uiți la serialul preferat fără să te doară mâinile. Atinge 1200 de niți în peak brightness, ceea ce înseamnă că este un ecran luminos și strălucitor.

La interior se află un Mediatek Dimensity 8020, un procesor competent și care își va face treaba bine în mai toate jocurile pe care vrei să le încerci pe telefon. Sigur, nu e cel mai puternic de pe piață, dar dacă nu vrei să te joci 24/7 nici nu o să ai nevoie de mai mult. Se adaugă la asta și o baterie măricică, de 4400mAh, care se poate încărca cu până la 68W pe fir, și iese un pachet foarte puternic pentru zona midrange.

Edge 40 Pro

Dacă nu ești mulțumit de ceea ce oferă Edge 40, ghici ce? Există și Edge 40 Pro, care oferă cam tot ce are și Edge 40, dar la o calitate mai mare. Astfel, ecranul este un OLED superb, de 6,67 inchi, care are certificare Dolby Vision și HDR10+ pentru vizionarea de conținut de pe platformele de streaming care oferă asta – Netflix, HBO Max, Disney+ sau Prime Video. Luminozitatea atinge 1300 de niți în peak brightness, ceea ce înseamnă că te poți uita liniștit la un serial sau un film și în locuri foarte luminate, iar rata de refresh este de 165Hz, ceea ce face ca navigarea și jocurile care au suport pentru o astfel de viteză să fie foarte snappy, rapide. 

Cuplăm ecranul acesta și cu un procesor Snapdragon 8 Gen 2 care încă este cel mai bun disponibil pe Android, și iese un telefon pe care și jocurile rulează excelent și se simt în largul lor. În plus, cei 8GB RAM de pe Edge 40 sunt înlocuiți aici de 12GB și varianta Pro mai plusează și la stocare, cu o versiune de 512GB. Și bateria e mai mare și ajută la o experiență de utilizare mai lungă, iar atunci când ajunge aproape de capătul puterilor, poți să recurgi la încărcarea de 125W pe fir.

Cât despre preț, și aici au apărut reduceri masive înainte de BF, pentru că Edge 40 Pro se lansa în România la 4299 de lei, și acum este disponibil la majoritatea retailerilor pentru 2999 de lei. M-aș mira să se ieftinească cu mai mult de 500 de lei de BF, dar chiar și așa, cu ce specificații de flagship are, e greu să nu îl consideri un deal bun.

Edge 40 Neo

Motorola Edge 40 Neo este cel mai nou membru al familiei Edge de la Motorola, astfel că, spre deosebire de frații săi mai mari, nu prea a avut când să coboare prețul. Este disponibil în continuare la 1699 de lei, prețul de lansare, dar sunt 100% sigur că va avea parte de o reducere de Black Friday. Cât de mare va fi, e greu de spus. 

Ce îl recomandă însă pe acest Edge 40 Neo? Ei bine, la fel ca în cazul lui Edge 40 și Edge 40 Pro, vorbim de o experiență de vizionare foarte bună, pe un ecran P-OLED de 6,55 de inchi, cu certificare HDR10+ și luminozitate maximă de 1300 de niți. Ba chiar aș zice, uitându-mă la specificații, că este posibil să fie același ecran de pe Edge 40, ceea ce nu e un lucru rău. La interior vine cu un MediaTek Dimensity 7030, cu opt nuclee, procesor foarte capabil în gaming, despre care Cătălin, care i-a făcut review-ul, a scris că „nu se încinge, și păstrează performanța pe tot parcursul sesiunilor de joc”. 

Diferența față de Edge 40 cel normal vine la baterie, care este mai mare pe varianta Neo, de 5000mAh, dar și la memoria RAM, acolo unde există o variantă cu 12GB pe telefonul mai nou.

Edge 30 Ultra

Și dacă niciuna dintre variantele de anul acesta nu ți se par atractive, există tot timpul varianta flagship-ului de anul trecut, Motorola Edge 30 Ultra. Eu personal sunt genul care ar opta mai degrabă pentru un upper midrange recent decât pentru un flagship vechi, dar știu că sunt destui oameni care așteaptă Black Friday pentru un astfel de upgrade, deci am zis să amintesc și de Ultra.

În termeni de specificații, Ultra vine cu aproape aceleași lucruri pe care le găsești și pe Edge 40 Pro, adică un ecran de 6,67 inchi, însă P-OLED și cu refresh rate de 144Hz, luminozitate maximă de 1250 de niți și certificarea HDR10+, fără cea Dolby Vision, de pe Pro-ul de anul acesta. Restul componentelor sunt și ele cele de anul trecut, Snapdragon 8 Gen 1 ca procesor spre exemplu, dar avantajul principal constă în posibilitatea ca reducerea pe care o va primi Edge 30 Ultra să fie ceva mai mare decât cea a lui Edge 40 Pro. Disponibil momentan la retaileri la un preț de aproximativ 2700-2800 de lei sau chiar la resigilate pe la 2200 de lei, ar putea fi o alegere interesantă – deși, repet, nu chiar prima pe listă, dacă aș fi în căutarea unui Motorola.

Ready For și sunet

Un avantaj destul de important al telefoanelor Motorola din ultimii ani este reprezentat de Ready For, platforma care le permite să se conecteze cu un singur cablu la un ecran extern și să transforme experiența de pe telefon într-una de PC. Poți astfel să te joci jocul favorit de pe mobil pe un ecran mai mare, sau pur și simplu să te bucuri de un video într-un format extins.

Alt aspect care a primit îmbunătățiri serioase în ultimul timp este sunetul – au apus vremurile în care telefoanele de 1500 de lei de la Motorola aveau uneori un singur difuzor, mai toate vin cu sunet stereo, tare, clar și fără noise la nivel mai mare.

Etichete: , , , , , , , ,