Apple lansează iOS 17.1.1 și watchOS 10.1.1. Rezolvă problemele cu NFC și consumul excesiv de energie

Scris de | 8 noiembrie, 2023
Apple lansează iOS 17.1.1 și watchOS 10.1.1. Rezolvă problemele cu NFC și consumul excesiv de energie

Lansarea iOS 17 nu a decurs așa cum Apple se aștepta, fiind încă o versiune a sistemului de operare plină de bug-uri și de probleme destul de grave, care au afectat deopotrivă utilizatorii de telefoane mai vechi, dar și pe cei care abia au cumpărat noile modele iPhone 15. La aproape două luni de la debut, Apple lansează iOS 17.1.1, alături de versiunile aferente de iPadOS și watchOS, care corectează câteva probleme care încă nu erau rezolvate de update-urile anterioare.

iOS 17.1.1 este un update mult așteptat de șoferii de mașini de la BMW

iOS 17.1.1 este un update de „curățenie”, se pare. Acesta încearcă să corecteze cam toate problemele de care utilizatorii s-au plâns în ultimele câteva săptămâni, corectând chiar și probleme grave care dezactivau anumite funcții hardware. De exemplu, cei care încercau să încarce wireless telefoanele iPhone 15 la bordul unor mașini de la BMW sau Toyota, se trezeau la scurt timp cu funcția NFC dezactivată, deci fără posibilitatea de a mai folosi Apple Pay pentru plăți și CarKey pentru a debloca mașina cu telefonul. O altă problemă corectată ar fi repararea widget-ului de vreme, care nu afișa corect ninsoarea.

iPadOS 17.1.1 nu pare să rezolve ceva grav cu iPad-urile, dar măcar ține pasul cu iOS la capitolul actualizări de securitate și rezolvare de bug-uri minore. watchOS 10.1.1 este însă un update important pentru utilizatorii de Apple Watch, care după actualizarea 10.1 au început să observe un consum mai mare de energie decât înainte de update. Noua versiune ar trebui să corecteze acest comportament și să revină la un consum „normal” de energie.

Nu toți utilizatorii de watchOS erau însă afectați de acea problemă. Personal, pe Apple Watch Series 7, cu versiunea 10.1 instalată, nu am sesizat diferențe în consumul de baterie. Acesta, după doi ani de utilizare, încă rezistă la mai bine o de o zi, chiar spre o zi și jumătate de utilizare normală, cu Always On Display dezactivat. Cei care au raportat probleme spuneau că ceasul se descărca la jumătate în mai puțin de o oră, după ce au instalat versiunea 10.1.

Indiferent dacă sunteți sau nu afectați de aceste probleme, este întotdeauna o idee bună să instalați cele mai noi versiuni de software pentru a beneficia de cea mai bună experiență de utilizare și cele mai recente îmbunătățiri de securitate.

Lista oficială de modificări din noul iOS

Această actualizare corectează probleme pentru iPhone, inclusiv:

  • În cazuri rare, Apple Pay și alte funcționalități NFC puteau deveni indisponibile pe modelele iPhone 15 după încărcarea wireless în anumite autoturisme.
  • Condițiile de ninsoare puteau să nu fie afișate corect în widgetul Vremea de pe ecranul de blocare.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple