Avem o primă confirmare a telefoanelor care vor primi primele actualizare la HyperOS, începând cu primul trimestru din 2024. HyperOS este noul sistem de operare al companiei chineze, anunțat alături de seria de smartphone-uri Xiaomi 14, prima din lume echipată cu noile procesoare Snapdragon 8 Gen 3 de la Qualcomm. Cu toate acestea, HyperOS nu va fi exclusiv telefoanelor noi, ci va fi lansat și pe telefoane din serii mai vechi, începând cu anul viitor, inclusiv în afara Chinei.
Se pare că primele telefoane care au fost lansate cu MIUI original și care vor primi update la HyperOS, vor fi cele din gamele superioare de performanță. Vorbim despre smartphone-uri din ultimii trei ani, care integrau unele dintre cele mai puternice procesoare din piață la momentul lansării. Lista, obținută de GSMChina de pe un server Xiaomi, listează și o tabletă a companiei printre modelele de flagship-uri.
Așa cum era de așteptat, avem seria Xiaomi 13, lansată anul trecut în China și la începutul anului curent în Europa, modelele 13T, proaspăt lansate în piață, și seriile 12T și 11T, alături de Xiaomi Pad 6.
Iată lista completă de dispozitive Xiaomi care primesc update la HyperOS la începutul anului 2024
- Xiaomi 13
- Xiaomi 13 Pro
- Xiaomi 13 Ultra
- Xiaomi 13T Pro
- Xiaomi 13T
- Xiaomi 12T Pro
- Xiaomi 12T
- Xiaomi 11T
- Xiaomi Pad 6
Xiaomi spune că HyperOS este un sistem de operare nou, bazat pe Android, dar care integrează modificări semnificative pentru a asigura posibilitatea de a conecta împreună nu doar smartphone-uri și tablete sau ceasuri, dar oricare alt dispozitiv din „ecosistemul” Xiaomi. Acest software va fi instalat atât pe dispozitivele pe care le purtăm după noi zi de zi, cât și pe dispozitivele smart home, precum aspiratoare robot, electrocasnice tradiționale sau alte accesorii „smart” din oferta companiei.
Desigur, așa cum este acum „la modă”, HyperOS integrează și un „subsistem AI”, care va învăța comportamentul fiecărui utilizator în parte și va putea crea automatizări pe baza obiceiurilor acestuia. Rămâne de văzut cât de bine vor funcționa aceste capabilități și cât de bine vor fi protejate datele colectate pentru a realiza acele automatizări. Astfel de informații sunt lucruri pe care utilizatorii de tehnologie probabil că nu și-ar dori să ajungă în mâinile unui guvern străin (sau în mâinile propriului guvern) sau în mâinile unor atacatori.