Samsung confirmă Galaxy AI pentru „următoarea generație de telefoane”

Scris de | 9 noiembrie, 2023
Samsung confirmă Galaxy AI pentru „următoarea generație de telefoane”

2024 pare să fie anul în care AI-ul va ajunge pe majoritatea smartphone-urilor noi. Samsung pare să fie printre companiile care pregătește astfel de funcții, anunțând deja Galaxy AI, sistemul care, cel mai probabil, va fi integrat în OneUI 6.1, versiunea software care va fi livrată alături de seria Galaxy S24. Spre diferență de alte companii, Samsung chiar promite niște funcții utile, care ar putea fi cu adevărat folositoare și nu doar „trucuri” software care să îți impresioneze o dată prietenii.

Galaxy AI ar putea fi asistentul virtual cu adevărat util

Galaxy AI va fi probabil sistemul care va înlocui Bixby pe telefoanele Samsung, luând rolul unui asistentul virtual cu adevărat util. Exemplele date de Samsung au fost din seria celor care îți ușurează mult comunicarea, precum un translator universal, care poate să transcrie și să traducă ceea ce vorbește interlocutorul de pe partea cealaltă a apelului., sau chiar să traducă cu voce în timp real.

Partea cea mai bună va fi ca nu va trebui să descarci o altă aplicație pe telefon pentru a face asta, totul fiind deja integrat în software-ul Samsung. Atât timp cât ești într-un apel, vei putea să pornești această funcție la cerere. Compania sud coreeană spune că dorește ca traducerea în timp real în timpul unui apel să fie la fel de simplă precum activarea subtitrărilor pe un serviciu de streaming.

„Traducerile audio și text vor apărea în timp real pe măsură ce vorbești, făcând apelul cu cineva care vorbește o altă limbă la fel de simplu ca activarea subtitrărilor atunci când vizionați un film pe o platformă de streaming.”, scrie Samsung pe blog-ul oficial.

Galaxy AI va rula diverse funcții local, cât și în cloud, în funcție de complexitatea lor. Software-ul va fi bazat pe Samsung Gauss, modelul AI generativ anunțat recent de companie. În cazul traducerilor pentru apeluri, totul va avea loc pe dispozitiv, asigurând astfel confidențialitatea conversațiilor private.

Această integrare de AI direct în dispozitiv vine după anunțul capabilităților AI ale noilor procesoare Snapdragon 8 Gen 3 și Dimensity 9300, cât și demonstrațiilor software de la Google, care a integrat AI generativ în noul Android 14 pentru modelele Pixel. Xiaomi a confirmat de asemenea că HyperOS, noua sa versiune proprietară de Android, va integra funcții AI, deci ne putem aștepta la toți producătorii din industrie să integreze, într-un fel sau altul astfel de capabilități pe telefoane. Apple pare că lipsește de la această „petrecere”, cel puțin momentan. Sunt zvonuri care sugerează că abia iOS 18 va aduce AI pe iPhone, însă nu este clar cum vor arăta funcțiile de acest gen de la Apple.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Samsung