Top 5 televizoare OLED pe care să le urmărești la reduceri de Black Friday

Scris de | 9 noiembrie, 2023
Top 5 televizoare OLED pe care să le urmărești la reduceri de Black Friday

Televizoarele OLED oferă, în acest moment cea mai înaltă calitate de afișare a imaginii, fie că vorbim despre televiziune clasică, streaming de filme și seriale, redare de pe Blu-Ray sau jocuri video. Contrastul infinit și iluminarea per-pixel asigură că în special conținutul în format HDR este afișat fără compromisuri, iar funcțiile avansate de gaming pe care acestea le includ, precum HDMI 2.1, care permite jocuri la rezoluție 4K cu până la 120 Hz în Dolby Vision întrec toate celelalte televizoare din piață. De Black Friday, este posibil ca televizoarele OLED să fie unele dintre cele mai căutate, așa că am ales câteva modele de referință pe care să le urmărești în cazul în care vrei să achiziționezi un astfel de model.

LG G2

G2 este unul dintre produsele „vedetă” de la eMAG de anul acesta. Magazinul online a adus în ofertă modelul cu diagonală de 55”, care ar putea fi potrivit pentru majoritatea clienților în termeni de dimensiuni. La 4.499 lei, acesta este la cel mai mic preț istoric al său, fiind lansat în 2022 la un preț de listă de 12.000 de lei și redus recent pe la 6.500. Foarte important de reținut la acest model este faptul că nu este un televizor care poate fi așezat pe o comodă de TV. Acesta este realizat special pentru a fi montat pe perete, făcând parte din categoria de produse „Gallery” de la LG. Suportul de comodă original nu se găsește în România, dar puteți găsi în oferta magazinelor de specialitate suport universal cu montură VESA compatibilă cu G2, dacă nu vreți să îl puneți pe perete.

LG G2 este echipat cu un panel OLED Evo de la LG, care include și un „heatsink”, adică un radiator care ajută la răcirea panelului în utilizare. În consecință, acesta este mai luminos decât modelele din gamele LG C, de până acum și prezintă un risc mai scăzut de burn-in pentru că heatsink-ul răcește mai rapid pixelii. Dacă vreți neapărat acest model, sugerăm să îl puneți în coș de pe acum și să îl comandați în primele momente de disponibilitate a ofertelor. Cu siguranță va fi un produs foarte dorit, la acest preț special.

LG C2

Modelul LG C2 va fi „the next best thing” după ce stocurile de LG G2 se vor epuiza. Seria de televizoare C de la LG este, de obicei, echipată cu același procesor de pe modelul G, dar beneficiază de tehnologii mai puțin avansate la nivelul panelului. Funcțiile software și compatibilitatea cu tehnologiile de ultimă oră sunt la fel pe amândouă. Astfel, chiar dacă și LG C2 are un panel OLED Evo, acesta nu are heatsink, deci nu va fi la fel de luminos. Acesta este un televizor recomandat în special gamerilor, având un hub de gaming foarte bine pus la punct, cu suport pentru toate tehnologiile necesare, precum HDMI 2.1, eARC pentru sunet Atmos, Dolby Vision și HDR10, HGiG, VRR prin G-Sync și FreeSync și ALLM. Dacă aveți nevoie de un televizor care să se „împerecheze” perfect cu un PlayStation 5, sunt puține alte opțiuni mai bune decât un LG C2. Fiind un model de anul trecut, este posibil să primească reduceri substanțiale. În prezent, modelul de 55” este listat la 4.999 lei.

Dacă găsiți un LG C3 sau un LG C1, sau chiar CX la un preț mai mic, și acelea vor fi la fel de capabile. C1 și CX sunt acum vechi de 2-3 ani, deci probabil că stocurile s-au cam epuizat, iar C3 este prea nou pentru o reducere foarte mare. Cred că C2 este un target bun de Black Friday în 2023. Dacă nu vă interesează atât de mult de luminozitate ridicată, 4 port-uri HDMI 2.1 sau de afișare la 120 Hz, LG are și modelele B2 și A2 de anul trecut în ofertă.

Samsung S95B

S95B este primul televizor Samsung echipat cu panel OLED după mulți ani în care a promovat exclusiv tehnologia QLED în zona high-end. Acesta, spre diferență de modelele de la LG, folosește un panel de tip QD-OLED, proprietar Samsung, care folosește exclusiv pixeli de culoare albastră și cristale Quantum Dot pentru redarea unora dintre cele mai naturale culori din piața de televizoare. Fiind un model din 2022, acesta ar putea primi o reducere semnificativă de Black Friday, fiind deja înlocuit de alte două modele în 2023: Samsung S90C și S95C, cu tehnologii mai noi. Fiind modele curente, cel mai probabil, acelea nu vor fi reduse semnificativ de Black Friday.

Philips OLED707

Dacă doriți aceeași performanță de top de pe televizoarele LG la nivelul panelurilor de calitate, dar și ceva în plus, Philips are în ofertă modelul 707, lansat în 2022, care ar trebui să primească reduceri de Black Friday. Acesta este echipat cu aceleași paneluri WRGB OLED de la LG, cu sistem de operare Android, spre diferență de webOS pe LG și Tizen OS pe Samsung. De asemenea, fiind un Philips, are Ambilight, tehnologia de lumină ambientală RGB, care luminează în spatele televizorului, culorile putând fi sincronizate cu cele ale conținutului afișat. Practic, la nivel de performanță, acesta se apropie de seria LG C. Desigur, procesorul de imagine de la Philips și calibrarea culorilor ar putea aduce destule diferențe între aceste modele, în practică. Există și modelul mai recent, OLED718 de la Philips, dar probabil că nu va beneficia de reduceri la fel de mari.

Sony Bravia A95K

Dacă Philips este o alternativă la LG, Sony A95K este o alternativă la Samsung, întrucât beneficiază de același panel QD-OLED precum S95B. Totuși, Sony folosește propriile procesoare de imagine Sony Bravia și reușește, de obicei, să ofere unele dintre cele mai bine calibrate profiluri de culori din fabrică. Aș menționa și faptul că televizoarele Bravia recunosc automat un PlayStation 5 și permit configurări speciale pentru consolă, în mod automat, însă nu am auzit lucruri foarte bune despre această funcție. Cert este că filmele și jocurile ar trebui să arate impecabil pe un televizor de acest gen de la Sony, iar dacă îl găsiți la o ofertă bună, nu ar trebui să îl ratați. Este important de menționat și faptul că Sony folosește Google TV pe televizoarele sale și că prețurile modelelor Bravia sunt de obicei mai mari decât ale concurenței.

Etichete: , , , , , , ,