Machetele seriei Galaxy S24 dezvăluie design-ul „final” al telefoanelor: margini drepte, ca pe iPhone

Scris de | 15 noiembrie, 2023
Machetele seriei Galaxy S24 dezvăluie design-ul „final” al telefoanelor: margini drepte, ca pe iPhone

Am văzut deja primele imagini 3D cu telefoanele Galaxy S24, dar acum avem și primele fotografii cu machete realizate pe baza acelorași planuri. Pentru prima dată avem o aproximare realistă a formei noilor dispozitive de la Samsung, iar acestea par să semene foarte mult cu variantele Galaxy S23 lansate la începutul acestui an, dar și cu iPhone-urile din generațiile precedente de la Apple. Practic, noile Galaxy S24 au un design „hibrid” de la Samsung, dar și de la concurență.

Noile modele Galaxy S24, inspirată de seria S23, dar și de iPhone

Imaginile au ajuns pe internet datorită leaker-ului @SonnyDickson de pe rețeaua X. Acesta a fotografiat toate cele trei modele, Galaxy S24, S24+ și S24 Ultra. Machetele sunt însă într-o singură variantă de culoare, alb, dar cu siguranță Samsung va adăuga niște nuanțe pastelate pentru capacele acestor modele la lansare.

Avem cam aceleași design-uri pentru camerele foto, trei la număr pe Galaxy S24 și S24+, și patru pe S24 Ultra, alături de un senzor 3D TOF pentru focalizare mai precisă. Marginile dispozitivelor par să fie complet drepte, amintind mai degrabă de forma dispozitivelor iPhone 12, 13 și 14 Pro, mai mult decât de noua formă ușor rotunjită de pe iPhone 15 Pro. Modelul Galaxy S24 Ultra pare însă să fie cel mai diferit, cu un design cam „pătrățos” și colțuri cam ascuțite. Rămâne de văzut cât de confortabil va fi în utilizare, având în vedere că este un dispozitiv foarte mare.

Panelurile de sticlă de pe față și de pe spate sunt, de asemenea, complet plate, confirmând încă o dată că Samsung, compania care a introdus ecranele curbate în design-ul telefoanelor, renunță acum la acestea. Ecranele curbate rămân însă prezente pe flagship-urile multor companii care produc telefoane, în special ale celor din China.

Avem acum și dimensiunile precise ale dispozitivelor. Modelul Galaxy S24 va avea dimensiuni de  147.0 x 70.5 x 7.6mm, aproape identic față de modelul anterior. Cam aceeași situație este întâlnită și în cazul S24+ și S24 Ultra: 158.5 x 75.9 x 7.75mm, respectiv 162.3 x 79.0 x 8.7mm. Se vorbește și despre introducerea titanului pentru construcția ramei din jurul ecranului în locul Armor Aluminum, la fel ca pe modelele Pro de la Apple, dar acest material ar putea fi rezervat doar variantei Ultra. Un alt upgrade ar putea fi ecrane LTPO pe modelele Galaxy S24 și 24+, care ar permite reducerea frecvenței în timp real, la valori mai mici, pentru un consum mai mic de energie.

Toate cele trei smartphone-uri Galaxy S24 sunt așteptate în luna ianuarie, în cadrul unui eveniment Unpacked care ar putea avea loc la San Francisco.

Etichete: , , , , ,