Realme GT5 Pro este un OnePlus 12 mai ieftin, cu design mai atrăgător

Scris de | 7 decembrie, 2023
Realme GT5 Pro este un OnePlus 12 mai ieftin, cu design mai atrăgător

De câțiva ani deja, Realme lansează flagship-uri care se apropie foarte mult de cele de la Oppo și OnePlus în materie de specificații și capabilități. Niciunul nu s-a apropiat însă atât de mult până acum precum GT5 Pro, un telefon care este echipat cu unele dintre cele mai performante componente din piață. De altfel, GT5 Pro pare că folosește un display similar cu cel de pe OnePlus 12 și aduce pe dispozitivele Realme și încărcare wireless, ceva ce nu prea vedeam în trecut.

GT5 Pro împrumută majoritatea specificațiilor importante de la „fratele” său premium

Realme GT5 Pro pare să fie un OnePlus 12 cu alt design și cu mici ajustări pentru a atinge un preț mai mic. De exemplu, ambele telefoane sunt echipate cu ecrane AMOLED de 6,78” și luminozitate de 4.500 nits în HDR, cea mai mare valoare din piață. Diferența apare în faptul că Realme adoptă o rezoluție ceva mai mică, de 2.780 x 1.264 pixeli față de cea QHD+, dar beneficiază și de un refresh rate mai mare, de 144 Hz.

Ambele telefoane folosesc chipset-ul Snapdragon 8 Gen 3 de la Qualcomm, însă configurațiile hardware disponibile pornesc de la 12+256 GB și ajung la maximum 16GB+1TB, față de 24 GB pe OnePlus-ul de top. Alte asemănări apar la capitolul baterie: aceeași capacitate de 5.400 mAh, cu aceeași încărcare SuperVOOC la 100W pe fir și AirVOOC la 50W prin tehnologie wireless.

Până și camera este foarte asemănătoare, dar aici avem o schimbare importantă. Realme GT5 Pro folosește un senzor principal Sony LYTIA LYT-808 de 50 megapixeli, la fel ca OnePlus 12, și o cameră cu zoom periscopic cu senzor de 50 megapixeli, dar ultrawide-ul este unul mid-range, cu rezoluție de doar 8 megapixeli.

În schimb, are tot o cameră frontală de 32 megapixeli, difuzoare stereo cu Dolby Atmos, senzor de amprentă în ecran și spate din sticlă sau piele vegană. Practic, avem de a face cu un telefon premium, care pierde câteva capabilități pe parcurs. De exemplu, nu are logo-ul Hasselblad, deci funcțiile și procesarea specifică brandului de camere nu va fi prezent. Apoi, rezistența la apă și praf este doar IP64, față de IP65 pe OnePlus. De asemenea, nu avem un slider pentru profiluri audio, iar design-ul de pe sapte este unul diferit.

Design-ul lui GT5 Pro este mai „plictisitor”, dar mai plăcut

Aș putea spune că Realme GT5 Pro mi se pare mai reușit din punct de vedere estetic, cu insula de camere poziționată central, simetric. Acest design nu este foarte original sau foarte ieșit din comun, însă uneori „plictisitor” este de preferat față de design-urile asimetrice și inestetice ale unor dispozitive recente.

Realme GT5 Pro a fost momentan confirmat pentru China la un preț de pornire de aproximativ 430 de euro, un preț extrem de mic pentru hardware-ul oferit. Desigur, prețul va fi foarte diferit odată ce telefonul va fi lansat în Europa, unde va costa probabil undeva mai aproape de 600 sau 700 de euro, la fel ca modelele precedente din gama GT Pro de la Realme.

Etichete: , , , ,