Qualcomm susține că noul său procesor e cu 21% mai rapid decât Apple M3

Scris de | 18 decembrie, 2023
Qualcomm susține că noul său procesor e cu 21% mai rapid decât Apple M3

Qualcomm se pregătește să intre pe piața laptopurilor cu platforma Snapdragon X Elite, iar încrederea producătorului în această lansare este la un all-time high. Prezentat inițial în octombrie, procesorul Qualcomm Oryon a fost lăudat de companie ca fiind la fel de puternic ca și Apple M2 Max, dar cu un consum de energie cu 30% mai mic. Dar vremea a trecut, iar Apple a lansat următoarea generație de procesoare ARM, așa că și taiwanezii trebuiau să aibă un cuvânt în toată treaba asta.

Răspunsul celor de la Qualcomm nu a întârziat foarte mult, iar în cadrul unei prezentări recente au dezvălui că procesorul Oryon este mai puternic decât M3 de la Apple în sarcini care folosesc un singur nucleu. Dar lauda cea mai mare, și pe aia pe care o cred cel mai puțin, este legată de performanța multi-core. Aici, diferența cică ar fi de 21% în favoarea procesorului nelansat încă, care ar lăsa în urmă noul M3. Iar asta este o declarație foarte curajoasă din partea producătorului, mai ales când Apple are o imagine destul de pozitivă în piață.

Experiența nu va fi acceași deoarece ei rulează macOS și noi avem Windows, dar în ceea ce privește hardware-ul, adică singurul lucru pe care-l putem controla, vorbim despre hardware capabil.

Sascha Segan, Senior Public Relations Manager, Qualcomm
Qualcomm Snapdragon X Elite Oryon CPU mai rapid decat Apple M3
Sursă foto: Fionna Agomuoh / Digital Trends

Bine, tot același producător se lăuda recent că procesorul său Oryon va fi mai puternic decât flagship-urile de la Intel și AMD, și nici pe asta nu pot s-o cred până nu o văd. Din fericire, nu mai avem foarte mult până în acel punct, Qualcomm estimând că PC-urile construite pe platformă Snapdragon X Elite vor fi lansate la jumătatea anului 2024, de la producători precum Acer, ASUS, Dell, HP, Honor, Lenovo, Microsoft, Samsung și Xiaomi. Sunt curios totuși, ce s-ar întâmpla dacă procesoarele astea n-ar fi atât de puternice pe cât susține compania. Presupun că vom trăi și vom vedea.

Etichete: , ,