Steam Deck întâlnește primul adversar cu adevărat egal, care rulează SteamOS

Scris de | 11 ianuarie, 2024
Steam Deck întâlnește primul adversar cu adevărat egal, care rulează SteamOS

Steam Deck a pornit un nou trend în industria tech și chiar dacă există competiție, niciun producător nu a mai încercat să lanseze un PC portabil de gaming care să ruleze o distribuție de Linux precum SteamOS. Asta până anul acesta, deoarece Ayaneo Next Lite va deveni în curând primul adversar real pentru consola de la Valve. Și chiar sunt curios de cum se va prezenta, pentru că Linux este un sistem de operare mai dificil decât Windows, iar părinții lui Steam au investit foarte mulți bani și timp în componenta software. Chiar dacă Ayaneo pot găsi totul online, nu cred că au experiența necesară, iar asta este o provocare.

Ayaneo Next Lite are un ecran de 7″ cu rezoluție 800p, baterie de 47Wh și joystick-uri cu hall effect pe bază de magneți. Momentan astea sunt toate informațiile pe care le am despre PC-ul portabil și vin direct de la producător. Pe partea de construcție, postarea de pe blogul oficial vorbește despre niște „culori vibrante” care includ nuanțe precum Seafoam Green. Ne putem aștepta la un build solid, ori după cum îl numește Ayaneo „high-end craftsmanship„.

Din nefericire nu se știe încă ce hardware va avea la interior, dar pentru a concura cu Steam Deck i-ar trebui o platformă accesibilă ca preț, dar în același timp puternică. Iar asta s-ar putea dovedi dificil, mai ales că Valve își vinde dispozitivul cu 349$, în timp ce Ayaneo Next, versiunea mai puternică, costă 1.315$. Iar aici s-ar putea să fie strict diferența de putere între cele două companii, Valve având mai multă expunere și mai mult acces la parteneri care să le ofere costuri de producție mult mai mici decât ce-ar putea obține un producător mic din China. Fără un preț oficial, cei de la Ayaneo vor să organizeze o campanie de abonamente pentru achiziția lui Next Lite. Nu au oferit prea multe informații, în afară de faptul că abonamentele vor fi disponibile începând cu 11 ianuarie 2023 pe site-ul companiei.

Etichete: ,