Acum că Samsung oferă piese de schimb pentru smartphone-uri și tablete, utilizatorii putând comanda piese pentru reparații acasă, testele pentru „ușurința” cu care aceste operațiuni pot fi făcute sunt din ce în ce mai importante. PBKreviews, același canal de YouTube care a testat „rezistența” la căzături a noului Galaxy S24 Ultra, are și primul clip de dezasamblare al telefonului. Clipul prezintă cum poți accesa fiecare componentă în parte, iar concluzia este că noul flagship Samsung este foarte ușor de reparat.
Majoritatea componentelor pe care vei avea nevoie să le repari pe Galaxy S24 Ultra sunt ușor de înlocuit
Atât de ușor încât a primit nota 9 din 10, deci cam oricine ar trebui să poată schimba majoritatea pieselor importante, atât timp cât are la dispoziție uneltele necesare. Pentru a „pătrunde” în carcasa lui Galaxy S24 Ultra, este necesar aer cald pentru a slăbi adezivul care ține panelurile de sticlă de pe față și de pe spate lipite de rama din titan. Odată ce ajungi la interior, tot ce trebuie să faci pentru a schimba bateria, camerele, placa de bază sau ecranul este să deconectezi cabluri sau să scoți șuruburi cu o șurubelniță.
Este interesant că display-ul nu este o singură componentă, deci dacă ai doar sticla spartă, poți înlocui acea piesă, fără să înlocuiești și ecranul. Panelul OLED în sine este lipit de rama de titan cu adeziv, și nu poate fi scos intact dintr-un telefon, întrucât procesul de dezlipire duce la stricarea acestuia.
În trecut, Samsung obișnuia să lipească bateria de carcasă, fără să ofere o metodă simplă pentru extragerea ei. Asta puntea în pericol utilizatorii, întrucât îndoirea sau perforarea bateriei în timpul operațiunii de înlocuire ar reprezenta un pericol de incendiu și intoxicare cu fum. Cel mai ușor era să folosești alcool izopropilic pentru a topi lipiscul. Acum, Galaxy S24 Ultra pune bateria pe un suport de plastic, care poate fi tras cu ușurință în sus pentru dezlipirea ei.
PBKreviews concluzionează că doar design-ul intern este puțin cam complicat și că anumite componente ar trebui să necesite mai puțină dezasamblare, în timp ce ecranul este cam greu de înlocuit. Chiar și așa, Galaxy S24 Ultra reușește să fie unul dintre telefoanele considerate „ușor de reparat”, bateria și alte componente importante fiind foarte ușor de scos și reparat, în timp ce Samsung pune la dispoziția clienților toate piesele necesare.