Elementul care atrage imediat atenția spre telefoanele de la Nothing au fost LED-urile de pe spate, numite „Glyph Interface”, care pot face diverse jocuri de lumini și pot chiar să ajute în afișarea notificărilor sau progresului în anumite aplicații. Se pare însă că această caracteristică definitorie pentru experiența Nothing Phone nu va fi prezentă pe modelul ieftin, Nothing Phone (2a), confirmat oficial de curând. Primele imagini arată un design în continuare transparent, dar lipsit de luminițe.
Se pare că elementul care scotea telefoanele Nothing în evidență, nu va fi folosit și pe modelul ieftin, Phone (2a)
Sursele imaginii cu Nothing Phone (2a) sunt publicația Smartprix și leaker-ul OnLeaks, care publică de mulți ani fotografii sau modele 3D cu telefoane înainte de a fi oficial dezvăluite. Nu avem motive să credem că imaginile prezentate ar fi falsificate, ci bazate pe design-ul real. Din păcate, cei care sperau să primească interfața cu luminițe de pe spate de pe modelul ieftin, vor fi dezamăgiți.
Spatele telefonului este acoperit tot cu un panel transparent din sticlă (sau plastic), dar ceea ce se vede sub acest panel nu este nici pe departe la fel de atrăgător ca în cazul Nothing Phone (1) și (2). Phone (2a) pare să dezvăluie doar niște panglici care ar putea conecta componentele telefonului și ceea ce pare a fi bateria. În același timp, aceste elemente ar putea fi pur cosmetice, întrucât nu seamănă cu ceea ce vedem la interiorul altor smartphone-uri.
Elementul circular din partea de sus este însă similar cu ceea ce am văzut pe alte dispozitive de la Teenage Engineering, partenerul companiei Nothing pe partea de design. Astfel, pare că parteneriatul dintre cele două companii este încă valabil și pentru Phone (2a), modelul mid-range mai ieftin.
Cel mai probabil, renunțarea la LED-uri a fost o decizie economică, pentru a reduce cât mai mult costurile de producție și pentru a putea atinge astfel un preț mai mic în piață. Nothing Phone (2) este un smartphone accesibil pentru zona sa de performanță, dar totuși destul de scump pentru publicul larg. Un Phone (2a) la un preț sub 400 de euro cu siguranță ar putea pune produsele Nothing în mâinile mai multor utilizatori.
Cu siguranță însă, acest design „minimalist” de pe Nothing Phone (2a) ar putea avea fanii săi, în special printre cei care nu au fost tocmai impresionați de LED-urile stridente de pe variantele Phone (1) și (2).