Utilizatorii de Galaxy S23 vor putea sări peste upgrade-ul la S24: update-ul OneUI 6.1 cu AI vine foarte curând

Scris de | 13 februarie, 2024
Utilizatorii de Galaxy S23 vor putea sări peste upgrade-ul la S24: update-ul OneUI 6.1 cu AI vine foarte curând

Dacă ai un Galaxy S23, S23+ sau S23 Ultra și funcțiile Galaxy AI te atrag atât de mult încât ești dispus să vinzi telefonul pe care îl ai și să cumperi noile modele din seria S24, vestea bună este că nu va trebui să faci asta. Dacă vei mai avea răbdare până în luna martie, telefonul tău pe care îl ai deja va primi OneUI 6.1 și funcțiile AI pe care le-am văzut pe noile flagship-uri.

Conform unui leaker de pe Twitter numit Bennet Buhner, Samsung are un termen limită intern pentru lansarea OneUI 6.1 pe seria Galaxy S23, iar acesta este stabilit pentru luna martie. Update-ul va integra funcțiile Galaxy AI de pe S24 și va veni și cu alte câteva îmbunătățiri care nu au ajuns încă pe modelele de anul trecut.

Ce aduce OneUI 6.1 pe seria Galaxy S23

  • Animații îmbunătățite
  • Multe funcții Galaxy AI noi
  • Un nou lockscreen și noi opțiuni de personalizare
  • Îmbunătățiri de stabilitate și rezolvarea bug-urilor

Nu este clar însă dacă toate funcțiile Galaxy AI vor fi prezente pe variantele Galaxy S23. Cele care rulează în cloud, precum editarea de fotografii cu AI, sau generarea de fundaluri nu ar avea multe motive să nu poată rula pe telefoanele mai vechi. Circle to Search, de asemenea, este o funcție destul de simplă, care se folosește de Google Search și ar trebui să ruleze fără probleme.

Capabilitățile de traducere text și audio, transcriere sau rezumat, care rulează local, pe dispozitiv, ar putea avea însă capabilități limitate. Unul dintre cele mai mari upgrade-uri pe care chipset-ul Snapdragon 8 Gen 3 și noul Exynos 2400 le aduc față de generația anterioară sunt NPU-uri (Neural Processing Unit) mult mai performante. Aceste nuclee sunt cele responsabile pentru accelerarea funcțiilor AI locale, iar modelele Galaxy S23, echipate cu Snapdragon 8 Gen 2, ar putea să nu le poată rula la fel de bine.

Samsung nu a oferit încă informații despre funcțiile AI care vor fi implementate pe generațiile anterioare de smartphone-uri și nici nu a dat un termen exact pentru lansarea actualizărilor care le vor adăuga. Luna martie pare să fie însă un termen realist pentru seria S23, întrucât este la două luni distanță de debutul OneUI 6.1 pe seria S24.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,