Nintendo Switch 2 ar urma să se lanseze în 2025

Scris de | 21 februarie, 2024
Nintendo Switch 2 ar urma să se lanseze în 2025
Foto: Nintendo

Zvonurile despre următoarea consolă a celor de la Nintendo continuă să apară. Astfel, dacă inițial se părea că Nintendo Switch 2 ar urma să sosească în toamna lui 2024, chiar la țanc pentru perioada sărbătorilor de iarnă, surse citate de VGC (Video Game Chronicles) spun că firma japoneză le indică companiilor care publică jocurile video că data de lansare ar urma să fie în primul sfert fiscal din 2025. Motivul pentru care acest zvon pare să fie foarte aproape de realitate este faptul că VGC nu este singura, un jurnalist din Brazilia și publicația Eurogamer sugerând lansări similare, în primele luni ale anului viitor.

Lansarea lui Switch 2 la începutul lui 2025 ar însemna că aceasta calcă pe urmele predecesorului său, care s-a lansat într-o perioadă similară – martie 2017. Două dintre sursele celor de la VGC au și confirmat că lucrează la dezvoltarea unor jocuri pentru Nintendo Switch 2, planificate să iasă în prima parte a lui 2025.

Amânarea datei de lansare i-ar ajuta pe cei de la Nintendo să pregătească mai bine și titlurile de lansare, precum mult-așteptatul Metroid Prime 4. Anunțat în 2017, jocul a avut procesul de dezvoltare repornit în 2019, însă nu au mai existat update-uri în cei cinci ani care au trecut de-atunci, existând teorii că ar fi păstrat pentru lansarea noii console. Un lucru este sigur însă: oricând se va lansa, Nintendo Switch 2 va avea de urmat un adevărat campion al japonezilor, Nintendo Switch devenind cea mai bine vândută consolă din istoria companiei, și depășindu-i pe contemporanii de la Sony și Microsoft.

Etichete: , , , , ,

Sursa: The Nintendo Switch 2 will now reportedly arrive in 2025 instead of 2024