Lansarea Galaxy A55 este iminentă, iar prețul din nou cam mare. Lista de specificații sugerează upgrade-uri minore

Scris de | 27 februarie, 2024
Lansarea Galaxy A55 este iminentă, iar prețul din nou cam mare. Lista de specificații sugerează upgrade-uri minore

Galaxy A55 nu mai are multe secrete de dezvăluit la momentul lansării, un moment care pare să fie mai aproape decât ne așteptam. Cele mai noi informații „neoficiale” despre noul mid-range de la Samsung dezvăluie aproape toate detaliile despre configurația hardware, data lansării și chiar și prețul de pornire. Pe hârtie, nu pare să fie un upgrade semnificativ față de modelul A54 de anul trecut, iar prețul pare destul de mare, având în vedere cât de ieftin este A54 în prezent.

Conform WinFuture, Galaxy A55 se va lansa pe 11 martie, deci peste aproximativ două săptămâni, la un preț de pornire în Europa de 449 de euro. Pentru acest preț, vei putea cumpăra însă doar varianta de bază, cu 6 GB memorie RAM și 128 GB stocare internă. O variantă cu 8 GB RAM și 256 GB stocare va fi disponibilă la un preț mai mare.

În afară de un ecran mai mare și procesor mai nou, Galaxy A55 nu pare să primească și alte upgrade-uri

Ambele variante vor avea însă un ecran AMOLED de 6,5” în diagonală, cu rezoluție Full HD+ și refresh rate la 120 Hz, cu luminozitate maximă de 1.000 nits. Practic, ecranul crește cu 0.1” față de modelul de anul trecut, iar luminozitatea crește foarte puțin. Procesorul va fi probabil cel mai mare upgrade: Exynos 1480 cu frecvență la 2,75 GHz pe nucleele cele mai puternice. Nu știm însă cât de mare va fi upgrade-ul la capitolele care contează cel mai mult în ultima perioadă, precum procesare de imagini și procesare AI.

Telefonul va adopta „insula tastelor” (Key Island) pe laterală, un artificiu de design care caracterizează toate modelele Galaxy A de anul acesta, iar design-ul general va fi similar cu cel al modelelor Galaxy S24 și S24+, cu paneluri plate de sticlă pe față și pe spate și formă mai pătrățoasă. Diferența majoră va fi însă rama mai groasă din jurul display-ului.

La capitolul camere, nu vedem foarte mari schimbări: o cameră principală de 50 megapixeli cu stabilizare optică și diafragmă f/1.8, un ultrawide de 12 megapixeli f/2.2 și o cameră macro de 5 megapixeli f/2.4. Camera frontală rămâne din nou, aceeași, de 32 megapixeli. Având în vedere că nu mai există un Galaxy A7X în ofertă, modelul care venea tradițional cu zoom, este greu de înțeles de ce Samsung nu oferă zoom pe A55.

Așa cum ne-am obișnuit de câțiva ani deja, telefonul va avea rezistență la apă la standardul IP67 și o baterie mare, de 5.000 mAh, cu încărcare la 25W, la fel ca Galaxy S24 „standard”. Față de A54, telefonul crește puțin în greutate, până la 213 grame. Telefonul este echipat cu modem 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3 și NFC, însă port-ul său USB-C va oferi doar viteze de transfer USB 2.0.

Privind detaliile de pe hârtie, Galaxy A55 nu pare să fie un upgrade generațional imens. Samsung folosește cam aceeași strategie ca pe flagship-uri și pe modelele mid-range, adăugând mici îmbunătățiri care nu încurajează upgrade-ul anual. Cineva care va veni de pe un Galaxy A52 sau mai vechi, cu siguranță va observa mai multe îmbunătățiri decât cineva care a cumpărat un model similar în ultimii doi ani. Rămâne de văzut și dacă toate aceste informații vor fi confirmate odată cu lansarea telefonului, dar și dacă există diferențe mai mari, care nu pot fi observate din simpla parcurgere a unei liste de specificații.

Sursa: https://winfuture.de/news,141396.html