PlayStation a anulat The Great Web, un joc Spider-Man multiplayer, încă neanunțat. VIDEO

Scris de | 13 martie, 2024
PlayStation a anulat The Great Web, un joc Spider-Man multiplayer, încă neanunțat. VIDEO

Industria de gaming trece printr-o perioadă neagră, multe dintre studiouri trecând prin restructurări în ultimele câteva luni. Victime ale acestor reorganizări interne sunt și multe proiecte, unele dintre ele care nu au fost oficial anunțate niciodată. Deși am avut parte de o scurgere masivă de informații în urmă cu doar câteva luni, care au detaliat planurile Insomniac Games pentru următorii câțiva ani (fiind menționate jocuri precum Venom și Wolverine), nicio informație despre un joc cooperativ din seria Spider-Man nu ieșise la iveală… până acum. Se pare că Insomniac Games lucra la Spider-Man: The Great Web, un joc cooperativ care, din păcate, a fost anulat.

Spider-Man: The Great Web folosea gameplay-ul din Spider-Man 2 pentru o experiență cooperativă online

Un trailer pentru Spider-Man: The Great Web a ajuns, cumva, pe internet, iar ceea ce putem vedea în cadrul acestuia este cel puțin impresionant. Jocul pare că folosește tehnologiile dezvoltate pentru Spider-Man 2, precum trecerea prin portaluri și capabilitatea de zbor a Oamenilor-Păianjen, pentru a crea o experiență de gameplay multiplayer.

Ideea nu este foarte diferită de cea a seriei de filme animate Spider-Verse, unde diferiți Spider-Men și Spider-Women din mai multe universuri, își unesc forțele pentru a învinge răufăcătorii din New York.  În cazul de față, aveam de a face cu cinci variante de „Spider-People”, cei doi din jocul principal, Peter Parker și Miles Morales, alături de Spider Gwen, pe care am văzut-o mai mult în filmele Spider-Verse, Spider-Man 2099 și Scarlett Spider.

Fiind vorba despre un joc video de multiplayer cooperativ, exista șansa ca pe parcurs să fie adăugați și alți Spider-Men din alte universuri, precum Spider Punk, Spider-Man Noir sau alte variațiuni din multiversul vast al benzilor desenate.

Pentru jocul Spider-Man: The Great Web, răufăcătorii principali păreau a fi echipa Sinister Six, dar apar în imaginile trailerului și mulți alți răufăcători. Având în vedere că jocul era bazat pe ideea de multivers, putea aduce înapoi și răufăcători pe care Spider-Man i-a învins deja decisiv pe parcursul celor două jocuri.

Din păcate, acest joc nu va mai vedea rafturile magazinelor prea curând. Este posibil ca după eșecul jocului Avengers și a altor titluri de tip „live service” din ultima perioadă, ca Sony/PlayStation să se fi speriat de încă un eventual eșec. Un joc Spider-Man care ar fi fost sub așteptările fanilor ar fi pătat imaginea personajului, seriei și probabil a studioului producător, care, până în prezent, a lansat pentru PlayStation doar hit-uri.

Fanii par însă că și-ar fi dorit un astfel de joc, întrucât comentariile de pe platformele de social media unde acest trailer a fost publicat spun că este exact genul de joc cu Spider-Man pe care îl așteptau. Cu puțin noroc, poate că Sony și Insomniac vor vedea aceste mesaje și se vor întoarce la Spider-Man: The Great Web cândva în viitor.

Etichete: , , , , ,