OnePlus Nord CE4, anunțat oficial. Este încă un concurent serios pentru Galaxy A55

Scris de | 1 aprilie, 2024
OnePlus Nord CE4, anunțat oficial. Este încă un concurent serios pentru Galaxy A55

OnePlus a anunțat oficial modelul Nord CE4, modelul său construit pentru a concura în piață cu modelele din seria Galaxy A de la Samsung. Vorbim despre un smartphone mid-range destul de performant, cu o baterie mare și un procesor din cea mai nouă generație de la Qualcomm pentru gama mid-range. Momentan, acest dispozitiv a fost anunțat pentru piața din China, însă modelele Nord CE ajung de obicei destul de rapid și în magazinele din Europa.

Nord CE4 vine cu un procesor mult mai performant față de modelul anterior

Cea mai impresionantă componentă a acestui telefon este chipset-ul Snapdragon 7 Gen 3, construit pe 4nm, care va asigura un nivel de performanță ridicat, dar și eficiență mai bună față de cel al modelului de anul trecut, care era un Snapdragon 782G pe 6nm. Doar pe hârtie, comparând specificațiile celor două procesoare, vedem o îmbunătățire aproape dublă, pe partea de CPU și la fel de mare și pe GPU.

OnePlus Nord CE4 este livrat cu 8 GB memorie RAM LPDDR4X, cu posibilitatea de a aloca 8 GB stocare către RAM „virtual”, 128 sau 256 GB stocare internă pe format UFS 3.1 și un slot microSD pentru cei care au nevoie de mai mult.

Și bateria este promițătoare, cu capacitate de 5.500 mAh și încărcare la 100W prin tehnologia SuperVOOC de la Oppo. Poți alimenta acest model de la 0 la 100% în doar 29 de minute, spune compania, iar celulele de la interior sunt garantate pentru patru ani de alimentare rapidă în acest fel. Și față de alte companii, OnePlus se laudă că Nord CE4 vine cu încărcătorul în pachet. Mențiunea ar fi că fără acest încărcător, telefonul nu prea se poate încărca la putere așa mare, întrucât SuperVOOC nu este o tehnologie universală, precum USB Power Delivery.

Și camerele sunt dintr-o categorie superioară față de cele de pe Nord CE3 de anul trecut. Vorbim despre un senzor principal Sony LYT-600, de 50 megapixeli, stabilizat optic. Acesta are dimensiuni destul de mici (1/1.95”) față de Sony IMX890 de anul trecut(1/1.56”), dar ar putea capta mai multă lumină datorită tehnologiilor îmbunătățite. Camera ultrawide rămâne însă aceeași: 8 megapixeli pe senzor Sony IMX355. Calitatea imaginilor pe ambele camere ar trebui să fie îmbunătățită și datorită noilor algoritmi de procesare.

Ecranul de 6,7” este de tip OLED, fără margini curbate, cu rezoluție Full HD+ la 120 Hz. Acesta este compatibil cu conșinut HDR10+ și are certificare Amazon Prime Video pentru redare în HDR. De asemenea, are un raport de aspect 20:9, mai potrivit pentru filme decât alte modele din piață.

Prețul anunțat este foarte accesibil

Ecranul are funcția AquaTouch, care asigură funcțiunea normală chiar și atunci când este ud. OnePlus se laud cu rezistență la apă și praf la standard IP54 pentru Nord CE4, adică poate rezista la stropi de apă, dar nu și la scufundări. Este mai bine decât nimic, dar nu te poți baza că telefonul va supraviețui dacă îl scapi în piscină, de exemplu. Acesta ar trebui să reziste și la impactul cu solul de la înălțimi de până la 1.5m. Ar trebui să îi credem pe cuvânt și să nu testăm asta pe dispozitivele noastre.

OnePlus Nord CE4 vine cu OxygenOS 14 și va primi două actualizări majore de sistem și trei ani de actualizări de securitate, ceva de așteptat pentru un telefon din această categorie. Prețul anunțat în India este de 24.999 rupii, adică vreo 280 de euro pentru varianta de bază și 26.999 rupii (300 euro) pentru cea cu 256 GB stocare.

Prețurile în Europa s-ar putea să fie mai mari atunci când va ajunge aici, însă nu cu foarte mult. Astfel, OnePlus Nord CE4 se alătură modelului Nothing Phone (2a), Realme 12, Redmi Note 13 și variantelor Galaxy A35 și A55 în zona de „best buy” pentru anul 2024.

Etichete: , ,

Sursa: GSM Arena