Știm deja care va fi primul telefon cu Snapdragon 8 Gen 4

Scris de | 23 aprilie, 2024
Știm deja care va fi primul telefon cu Snapdragon 8 Gen 4

Știm deja cine va lansa primul telefon echipat cu Snapdragon 8 Gen 4, următorul chipset pentru dispozitive flagship pentru anul 2025 și, deja nu este tocmai o surpriză. Se pare că, la fel ca în anii precedenți, tot Xiaomi va fi prima companie care va arăta publicului larg ceea ce poate să facă noul procesor de top, dar, sperăm ca de data aceasta să reușească să țină în frâu mai bine căldura degajată.

Xiaomi 15, primul telefon cu Snapdragon 8 Gen 4?

Conform Yogesh Brar, leaker cunoscut în industrie, Xiaomi a reușit să își păstreze drepturile exclusive pe prima lansare cu chipset-ul Snapdragon 8 din noua generație ți în 2024. Cel mai probabil, Xiaomi 15 va fi primul smartphone echipat cu Snapdragon 8 Gen 4, iar alți doi producători din China vor urma imediat după. Lansarea chipset-ului este programată pentru finalul lunii octombrie, deci Xiaomi 15 ar trebui să debuteze imediat după.

Brar confirmă astfel că, la fel ca în trecut, OnePlus și iQOO vor fi următoarele două brand-uri care vor lansa noi telefoane cu Snapdragon 8 Gen 4. Asta înseamnă că vom vedea la scurt timp OnePlus 13 și iQOO 13. Cum iQOO este prezent în special în China și India, nu ne așteptăm să vedem telefoanele acestui brand în Europa în viitorul apropiat.

iQOO este brandul secundar al Vivo, iar Oppo este brand-ul secundar al Oppo, ambele companii aparținând de BBK Electronics. Este ciudat faptul că Oppo și Vivo nu se concentrează pe a lansa dispozitive cu noile procesoare mai repede. De fapt, în cazul Vivo, există o înțelegere cu MediaTek, seria Vivo X fiind întotdeauna prima (și de multe ori singura) cu cel mai puternic model Dimensity.

Cel mai probabil, primul model cu Snapdragon 8 Gen 4 care va ajunge în Europa va  fi, din nou, modelul S Ultra de la Samsung, în cazul în care nu vor renunța de tot anul viitor la Snapdragon în favoarea Exynos. Apoi, producătorii chinezi au obiceiul de a aduce alternativele lor în preajma Mobile World Congress. Anul acesta, OnePlus 12, Xiaomi 14 și Honor Magic6 Pro au fost dispozitivele cu Snapdragon 8 Gen 3 care au ajuns în Europa după S24 Ultra de la Samsung.

Etichete: , , , , , ,