Sonos Ace, prima pereche de căști a brand-ului, apare în imagini „neoficiale”. Cât vor costa

Sonos Ace

Sonos vorbește de ceva vreme deja despre debutul brand-ului său pe un nou segment de piață, iar acum putem confirma că este vorba despre o nouă pereche de căști over-ear. Sonos Ace pare să fie numele noilor căști, iar primele imagini confirmă faptul că vor fi căști premium, care vor concura de la egal la egal cu modele bine stabilite din piață precum cele de la Sony, Bose și Apple. Față de alte produse de la Sonos, aceste căști par că vor veni și la un preț competitiv, mai ușor de „digerat” pentru cei care sunt deja în ecosistemul Sonos.

Căștile Sonos Ace ar putea intra în concurență directă cu Sony, Bose și Apple

Lansarea este așteptată cândva în luna iunie, dar deja avem primele două imagini care dezvăluie atât design-ul noilor căști, cât și accesoriile care vor fi incluse în pachet. Din punct de vedere al design-ului, Sonos Ace nu iese din tiparele brand-ului. Avem de a face cu linii simple, suprafețe curbate și o textură de plastic mat la exterior. Se pare că întregul suport pentru cap și cupele vor fi acoperite cu spumă cu memorie și probabil piele vegană în zona de contact cu capul.

Aceste căști vor intra în oferta magazinelor undeva pe la prețul de 450 de dolari sau 400 de euro, cam același preț pe care Sony, Bose și Apple îl cer pentru modelele lor concurente, precum WH-1000XM5, QuietConfort 45 sau AirPods Max.

Se pare că vor exista câteva butoane fizice la exterior, probabil pentru on/off, împerechere cu dispozitive Bluetooth și pentru a porni sau opri funcțiile ANC. În pachet par că vor fi livrate căștile, alături de un cablu de încărcare USB-C, un cablu jack de 3,5mm la USB-C, ceea ce sugerează că nu vor avea un jack dedicat, însă vor putea fi conectate la dispozitive cu această mufă, cât și o husă tare de transport pentru căști și accesorii. În imagine apare și o cutie mică neagră, dar nu este clar care ar fi scopul ei.

Cert este că aceste căști vor putea fi integrate într-un ecosistem Sonos, la fel ca boxa Roam. Vei putea reda muzică prin Wi-Fi direct pe căști, conform zvonurilor, dar vei putea și să te conectezi la alte dispozitive Sonos din casă pentru a muta redarea pe căști. De exemplu, dacă vrei să te uiți la televizor, dar nu vrei să deranjezi alți membri ai familiei, poți conecta căștile la soundbar-ul Sonos pentru a reda sunetul din televizor.

Pe lângă căști, singurul accesoriu care ar putea fi cumpărat separat pare să fie buretele pentru cupe, care sunt deja listate în anumite baze de date ale magazinelor de specialitate. Acesta este un lucru bun, întrucât cupele sunt primele care se pot deteriora. La un preț de 35 euro pentru o pereche de bureți premium, nici prețul nu este tocmai rău.

Așteptăm însă anunțul oficial pentru Sonos Ace, pentru a putea confirma sau infirma aceste informații „pe surse” despre căști.