Cinci televizoare OLED de top pe care să le cumperi de Crăciun pentru cei dragi

Scris de | 23 decembrie, 2024
Cinci televizoare OLED de top pe care să le cumperi de Crăciun pentru cei dragi

Și iată că finalul de an se apropie cu pași rapizi, însă până atunci ne mai bucurăm de o ocazie deosebită, și anume Crăciunul. Este sezonul pentru cadouri, ceea ce înseamnă că e o ocazie numai bună să aruncăm un ochi peste cele mai populare televizoare OLED pe care le putem recomanda, de la producători diverși, care cu siguranță îi vor bucura foarte tare pe cei dragi și, de ce nu, chiar pe tine. Un upgrade este binevenit în această perioadă, exact la timp pentru a ne bucura de cele mai noi filme de Crăciun, dar și de sesiuni relaxante de gaming pe consolă, la fix pentru această binevenită vacanță.

Televizor LG OLED evo 55C41LA

Deschidem această listă cu, poate, cel mai popular model de OLED din România. LG OLED evo C4 este OLED-ul cu cel mai bun raport calitate/preț pe care îl poți găsi pe piață în acest moment, și este adeseori redus oridecâteori există perioade de acest gen. Acesta vine disponibil într-o varietate foarte mare de dimensiuni, de la 105 cm până la 210 cm, însă o alegere echilibrată, bună pentru mai orice cameră, este cea de 139 cm, care se poate achiziționa la un preț aproximativ de 5500 de lei (cumpără de la eMAG), sau chiar mai puțin dacă ai noroc de vreo campanie de discount-uri. Pentru acești bani primești unul dintre cele mai bune panouri OLED de pe piață, 100 Hz rată de reîmprospătare pentru gaming, dar și procesor powered by AI, α9 Gen 7.

Televizor SAMSUNG OLED 55S90D

Deși nu a plusat atât de mult pe modelele OLED de-a lungul timpului, preferând dezvoltarea tehnologiei de panou QLED, Samsung ne arată că se pricepe, deopotrivă, și la afișajele cu pixeli iluminați individual. Modelul acesta, lansat în 2024, este mai accesibil (cumpără de la eMAG) în această perioadă pentru varianta de 138 cm, decât cel de la LG prezentat mai sus, și aduce cu sine conectivitatea cu ecosistemul Smart Things, și tehnologii de imagine precum Ultra Viewing Angle, FreeSync Premium Pro sau Real Depth Enhancer. Tot 100 Hz avem și aici în ceea ce privește refresh rate-ul, iar procesorul este tot unui cu AI, NQ4 AI Gen2.

Televizor Panasonic OLED TV-65Z85AEG

Panasonic este un brand care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare. Dacă majoritatea producătorilor se luptă destul de mult mai ales pe segmentul de LED-uri accesibile, Panasonic a păstrat mereu un anume soi de elitism pe piață, și vine cu o ofertă de televizoare ceva mai scumpe, mai ales în ceea ce privește gama OLED, însă în schimbul prețului mai piperat primești doar ce e mai bun. Acest TV dispune de 120 Hz rată de reîmprospătare, ceea ce înseamnă că poate reprezenta o alegere mai bună pentru o consolă precum PlayStation 5 Pro, lansată de curând, de integrare cu Apple HomeKit și AirPlay 2, dar și de Chromecast încorporat. Varianta de 164 cm se găsește la un preț aproximativ de 9000 de lei (cumpără de la eMAG).

Televizor Sony BRAVIA OLED 55A80L

Hai că după un Panasonic merge destul de bine și un Sony, un alt brand legendar în ceea ce privește TV-urile. Există și aici o ofertă mult peste medie de televizoare OLED, iar modelul de față se situează în zona de preț a primelor două modele prezentate în acest material, în speță e rivalul lui LG C4 și Samsung S90D. Și, pentru că e produs de Sony, e garantat să ai cele mai bune rezultate în gaming dacă legi la el o consolă PS5 de la același producător. Printre mențiuni aici se mai numără și sunetul, care e transmis direct prin intermediul ecranului (cumpără de la eMAG), dar și modul BRAVIA Core, care va optimiza special orice titlu urmărești pe Netflix, Disney+ sau Amazon Prime.

Televizor LG OLED evo OLED55G4

Încheiem această listă de recomandări cu un alt OLED de la LG, o variantă superioară lui C4, cu un procesor AI ceva mai avansat, avem aici modelul α11, care ne oferă și o variantă mai bună a tehnologiei de upscaling la 4K, adică cea care face conținutul Full HD (1080p) să arate mult mai bine pe panoul de dimensiuni ofertante. Desigur, vorbim aici și de un alt prag de preț, pentru modelul de 139 de cm fiind nevoie să scoți din buzunar aproximativ 8000 de lei (cumpără de la eMAG). Designul acestuia este și el mai subțire, și poate fi montat pe perete într-un mod care să se integreze perfect cu peretele din spate, adică nu vor exista spații. De asemenea, ne bucurăm și aici de toate tehnologiile de imagine pe care le regăsim în mod normal pe un OLED de ultimă generație, dar și de funcții precum Filmmaker Mode, OLED Evo Display, AI Genre Selection, Personalized Picture Wizard, Brightness Booster Max sau OLED Dynamic Tone Mapping Pro.

Etichete: , , , , , ,