LG ocupa prima pozitie pe segmentul de monitoare LCD in Romania

Scris de | 13 mai, 2011
LG ocupa prima pozitie pe segmentul de monitoare LCD in Romania

LG anunţă rezultatele obţinute pe segmentul de monitoare LED şi LCD, atât la nivel global, cât şi local. Astfel, pe plan global, LG este liderul mondial în ceea ce priveşte monitoarele LED LCD, cu o cotă de piaţă de 18% în anul 2010 – ceea ce se traduce prin 2.92 milioane de monitoare LED LCD vândute pe plan mondial (conform unui studiu la nivel global, efectuat de firma de cercetare DisplaySearch).

Pe piaţa din România, LG ocupă prima poziţie pe segmentul de monitoare LCD, cu o cotă de piaţă de 21.5% înregistrată în perioada ianuarie – martie 2011.

“Rezultatele obţinute reprezintă confirmarea eforturilor companiei LG de mărire a  investiţiei în R&D în ultimele 12 luni”, a declarat dl. Roh Pan Ock, preşedinte al companiei LG Electronics România. “Mai mult, performanţele obţinute vin ca urmare a concentrării atenţiei asupra nevoilor exprimate de către consumatori, iar ulterior inovaţia în jurul acestor nevoi. Pentru a consolida în continuare poziţia pe piaţă, LG va oferi anul acesta noi modele pentru consumatorii români”.

Seriile de monitoare propuse de LG pentru gama din 2011 variază de la modele premiate pentru design, cum este E90 – cel mai subţire monitor LED LCD din lume, cu o grosime de doar 7.2mm – la monitoare LED cu rezoluţie de excepţie, cum este seria E81, monitoare cu eficienţă energetică (E41), până la monitoare LED cu tuner TV, cum este M50D sau cu tehnologie IPS6. Toate aceste modele sunt disponibile şi pe piaţa din România.

În continuare, pentru a-şi consolida poziţia de lider pe piaţa monitoarelor LED LCD, LG îşi va concentra atenţia pe modelele de monitoare cu In-Plane Switching (IPS) panel, sofisticate, cu design slim, iar in perioada imediat urmatoare va lansa pe piaţă noile monitoare cu tehnologie CINEMA 3D.

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,