Allview Q2 Cloud: Dual SIM business cu tastatură QWERTY

Scris de | 13 ianuarie, 2012
Allview Q2 Cloud: Dual SIM business cu tastatură QWERTY

Allview Q2 Cloud se recomandă ca un model business, care să îţi permită să scrii mesaje rapid, cu ajutorul tastaturii QWERTY, să accesezi pagini web prin browserul Opera şi să gestionezi întâlnirile cu ajutorul calendarului sincronizat cu Microsoft Outlook, Goosync sau Hotmail.
Încă de la prima vedere Q2 Cloud se prezintă ca un mobil serios, orientat mai mult către un public matur decât către adolescenţii în căutare de culori stridente. Telefonul este solid şi dă o senzaţie plăcută la manevrare cu cele 110 grame ale sale. Elementele metalice, cum ar fi cele din zona tastelor de sub ecran sau capacul bateriei contribuie şi ele la aspectul destul de elegant.
Ecranul de 2.4 inchi are rezoluţia de 320×240 pixlei şi un contrast decent.
Poziţionarea tastelor este destul de interesantă şi poate crea confuzie iniţial. Pe lângă butonul direcţional central, care oferă shortcut-uri către aplicaţii prestabilite, cum ar fi Facebook, Google sau task manager, sunt poziţionate tastele de Meniu şi Mail, tastele Answer şi End Call, precum şi alte două butoane adiţionale setate iniţial pentru a accesa browserul şi agenda.
Tastatura QWERTY răspunde bine, însă tastele sunt destul de mici şi de înghesuite. Cu puţin antrenament însă vei ajunge să tastezi rapid şi fără greşeli, mai ales că telefonul dispune şi de funcţia T9, predefinită pentru limba română.
Meniul este destul de complex şi se bucură de animaţii reuşite. Există chiar şi o fereastră specială dedicată multitaskingului pe Java unde sunt afişate toate aplicaţiile deschise concomitent în momentul respectiv.
La capitolul dual SIM poţi selecta din meniul dedicat opţiunile comutare SIM dual sau setarea numai unui SIM deschis.
Q2 Cloud oferă conectivitate la internet prin conexiunea 3G cu viteza de transfer de până la 7,2 Mbps sau prin Wi-Fi. Din fericire modelul vine cu Opera Mini preinstalat, un browser rapid şi eficient pentru telefoane de acest gen.
Telefonul are încorporate şi două camere, una frontală, cu ajutorul căreia poţi iniţia apeluri video şi una principală cu rezoluţia de 3.2 megapixeli. Nici una dintre ele nu impresionează, chiar dacă camera principală se mândreşte cu funcţii precum smile detection şi mod panoramic.
Bateria este una de 1050 mAH, care oferă un timp de conversaţie de puţin peste patru ore.
Ca şi în cazul majorităţii telefoanelor companiei Allview şi Q2 Cloud oferă acces la AplyStore, Allview găseşti o serie de jocuri şi aplicatii gratuite.
Allview Q2 Cloud este disponibil la preţul de circa 449 lei.

Etichete: , , ,