LG G Flex review: Flexibil și regenerabil

Scris de | 25 martie, 2014
LG G Flex review: Flexibil și regenerabil

LG își pune amprenta în ceea ce privește evoluția smartphone-urilor prin lansarea modelului de ultimă generație LG G Flex, considerat de piață și nu numai “the next big think”. Astfel, G Flex este primul smartphone curbat din lume, un design care va fi urmat de mai mulți producători în acest an. Dar să vedem care sunt punctele lui forte.

Industria de smartphone-uri a consemnat în ultimii ani o transformare impresionantă. Practic, modelele nou lansate schimbă modul în care acționăm zilnic, în care lucrăm sau în care consumăm conținut multimedia (tv, știri, internet etc). Toate astea au fost posibile pentru că smartphone-urile au evoluat către ecrane de până la 6 inchi sau chiar mai mari, hardware-ul a transformat telefonul într-un PC de buzunar, camera foto/video a devenit extrem de capabilă, iar internetul pe mobil a ajuns la viteze apropiate de cele ale celui fix.

Totuși, în ultimii doi ani putem vorbi de un regres ușor tehnologic, totul fiind axat pe obținerea de performanțe mai bune, cum ar fi: creșterea ecranelor și ușoare artificii de marketing în genul waterproof, funcții smart noi și camere cu pixeli mai puțini (Ultrapixeli) sau mai mulți pixeli (Pureview). În aceste condiții, trebuie să ne bucurăm când un smartphone inedit, precum LG G Flex, ne trece pragul redacției.

Curbat, spate regenerabil

LG G Flex atrage privirile prin designul curbat, de sus în jos, care urmează conturul feței. Vorbim de un real salt tehnologic ce are în epicentru tehnologia ecranelor flexibile și care face ca ergonomia dispozitivului să fie îmbunătățită.

LG-G Flex-3

Smartphone-ul este echipat cu un ecran de 6 inchi cu panou P-OLED, rezoluție HD (1280 x 720 pixeli) și prezintă o densitate a pixelilor de 245 ppi. Panoul din plastic OLED a fost produs și dezvoltat special pentru smartphone-uri, fiind construit din substraturi de plastic ce au înlocuit sticla, oferindu-i lui G Flex forma curbata, flexibilitate și, mai ales, durabilitate. Practic, dispozitivul poate fi apăsat și îndoit fără a distruge ori afecta în vreun fel ecranul și componentele interioare.

LG-G Flex-9

LG a optat pentru o curbură de 700 mm după ce au fost testat mai mult de 300 de modele, fiecare fiind arcuit diferitt. Aceasta pare a fi cea mai bună soluție, doarece reduce distanța dintre gură și microfon atunci când telefonul este la ureche. Mai mult, îmbunătățește nivelul sunetului și oferă cel mai confortabil unghi de vizualizare în acțiuni precum cititul, vizualizare unui film sau rularea unui joc.

G Flex adoptă puțin din liniile de design ale lui G2, un smartphone care a impresionat în cea de-a doua parte a anului trecut. Butoanele fizice sunt amplasate pe spate, sub cameră, acolo unde degetul ajunge în mod natural atunci când ții în mână un dispozitiv de dimensiuni mari. LG G Flex măsoară 160.5 mm în lungime, 81.6 mm în lațime, are o grosime de 8.7 mm. Greutatea este de 177 de grame.

LG-G Flex-5

În partea din spate, deasupra butoanelor fizice, avem amplasată camera principală, iar alături de ea este poziționat LED-ul flash și senzorul IR pentru controlul televizorului. Spre deosebire de G2, care avea senzorul pe muchia superioară, G Flex are senzorul IR poziționat pe spate. Tot în spate găsim și difuzorul și logo-ul LG, iar pe muchia din dreapta avem slotul pentru SIM, în timp ce la baza se află portul microUSB și jack-ul de 3.5 mm pentru căști.

LG-G Flex-2

Și acum un alt element inovator: spatele smartphone-ului se poate auto vindeca dacă este accidental zgâriat (zgârietura nu trebuie să fie foarte adâncă).

Performer

Dacă ne raportăm la G Flex ca la un alt phablet și fără a ține seamă de designul inovator, performanțele îl propulsează în luptă alături de cele mai puternice smartphone-uri de la ora actuală. Un procesor quad-core Snapdragon 800 la 2.26 GHz, alături de un chipset grafic Adreno 330 și o memorie RAM de 2 GB îl fac adevărat performer în toate task-urile la care îl supunem, de la sarcini business până la divertisment multimedia.

LG-G Flex-7

 

De altfel, în testele de benchmark obține scoruri excelente. Quadrant afișează un punctaj de 20.446 puncte, Antutu 36.228, în testul Ice Storm Unlimited din 3Dmark atinge 17.597 de puncte, în Vellamo (HTML5) 2.290 și în Epic Citadel obține 58.6 fps-uri.

Dacă rezultatele de benchmark, puse pe hârtie, nu spun mare lucru despre un smartphone, trebuie să menționăm că noi am avut serii frumoase de jucat pe G Flex în jocuri precum Deus Ex: The Fall, Gangstar 4, The Dark Knight Rises, Asphalt 8 și GT Racing 2. Iar acestea au fost dintre cele mai puternice și care au pus la încercare hardware-ul, pentru că în alte scenarii am avut și sesiuni de Candy Crash sau Flappy Bird.

Pentru autonomie, LG a dotat G Flex cu o baterie de 3.500 mAh Li-Polymer, ce rezistă eroic la 2 zile de utilizare normală (cu datele 3G și Wi-Fi activate pe toată durata celor două zile, playback video moderat, jucat Flappy Bird, navigat pe internet, un cont de mail și notificări din două rețele sociale). La o utilizare intensă, cu playback video al unui film și jucat jocuri cu grafică solicitantă, am ajuns cu smartphone-ul la o zi de utilizare, iar la testul video, cu rularea unui film la calitate 720p cu luminozitatea ecranului la maxim, smartphone-ul curbat de la LG depășește 13 ore de utilizare.

Cameră, interfață

Modulul camerei este identic cu ceea ce am întâlnit la G2, cu cameră principală de 13 megapixeli care reușește să obțină rezultate bune în condiții optime, dar care suferă în lumina slabă. Meniul camerei dispune de funcții uzuale, precum luminozitatea, tip de focalizare (auto, manuală, urmărirea feței), ISO, balans de alb și dimensiunea fotografiei.

 

Sunt disponibile o serie de moduri: Capturare & Curățare, HDR, Panoramă, Panoramă RV, Fotografiere continuă, Fotografie portret, Cameră duală, Fotografie mașina timpului, Inteligent automat, Sport, Noapte și Normal. Noi le-am utilizat cel mai mult pe cel care pune în acțiune cele două camere, denumit Cameră duală, dar și cel care face un ton dinamic (HDR).

Camera foto frontală are 2.1 megapixeli și este bună videoconferințele prin Skype sau, mai nou, pentru un selfie rapid de pus pe Instagram sau pe Facebook. Filmarea cu camera principală se realizează la rezoluție Full HD, cu 30 de cadre pe secunde, dar avem și opțiuni pentru filmare HD la 60 fps-uri sau filmare UHD (3840 x 2160 pixeli), precum și opțiuni de setare a luminozitații, balansului de alb, efecte de culoare sau utilizarea unor moduri interesante: Effect live (aplică diferite efecte viuale în timpul înregistrării unui videoclip), Înregistrare duală și Zoom de monitorizare (permite alegerea unei zone de focalizare care poate fi mărită, vizualizarea pe ecran mic și construirea unui videoclip).

LG-G Flex-4

G Flex rulează Android 4.2.2 cu o interfață modificată masiv de LG. Avem de-a face cu o serie de funcții preluate de la G2, precum Knock On (permite pornirea/oprirea ecranului printr-un dublu tap scurt pe ecran) și Slide Aside(face posibilă trecerea în fundal a până la 3 aplicații), iar noutățile ce merită remarcate sunt: QTheater – funcție care oferă utilizatorului acces la poze; aplicația Youtube direct din lockscreen; Fereastră dublă – care împarte ecranul de 6 inchi în două ferestre separate; Urgent Call Alert – luminează LED-ul de pe butonul Power din spate în roșu atunci când mai multe apeluri de la aceeași persoană nu au fost recepționat și Camera Timer – butonul Power se luminează atunci când a început numărătoarea sau Swing Lockscreen, care alternează imaginea de pe lockscreen în funcție de cum este ținut telefonul.

Preț

La o primă vedere am fi tentați să spunem că LG G Flex se remarcă doar prin ecranul curbat,flexibil și prin modul inteligent în care zgârieturile de pe capac sunt eliminate. Smartphone-ul punctează, însă, și prin caracteristici care-l apropie de categoria phablet-urilor și mai ales prin preț, el putând fi achiziționat la un preț recomandat de 3.349 lei.

Plusuri

  • Autonomie excelentă
  • Ecran flexibil
  • Curbură îmbunătățește convorbirile, citirea textului și vizionarea filmelor
  • Suprafața auto regenerabilă
  • Configurație hardware bună

Minusuri

  • Rezoluția ecranului
  • Android 4.2.2

Etichete: , , , , , , ,