IFA 2015: Intel anunță lansarea ceasului inteligent Basis Peak în Europa și compatibilitatea cu Runstastic

Scris de | 4 septembrie, 2015
IFA 2015: Intel anunță lansarea ceasului inteligent Basis Peak în Europa și compatibilitatea cu Runstastic

În cadrul evenimentului cu presa de la IFA, Intel a anunțat disponibilitatea în Europa a ceasului inteligent Basis Peak și integrarea cu aplicația de fitness Runtastic.

A trecut mai bine de un an de când compania Basis a fost achiziționată de Intel, iar Peak a fost primul dispozitiv lansat de către noua subsidiară a Intel.  Basis Peak, care este mai mult un dispozitiv fitness decât un smartwatch de purtat la birou, este unul dintre cele mai avansate ceasuri inteligente, oferind date detaliate despre somn și activitățile sportive, măsurând automat mișcarea, indiferent că mergi, alergi, ești pe bicicletă sau dormi, totul datorită tehnologiei BodyIQ.  Ceasul folosește 5 senzori pentru a detecta mișcările, iar monitorizarea ritmului cardiac este automată și continuă.

Basis Peak™ COUPLE_BLACK_WHITE

Astăzi, Basis Peak ajunge oficial în magazinele din Europa, iar Intel a anunțat parteneriatul cu Runtastic, unul dintre cei mai importanți jucători din domeniul aplicațiilor pentru healt&fitness și care se concetrează pe colectarea datelor în scopul de a motiva oamenii să facă sport.

Utilizatorii se pot bucura acum de antrenamentul pe intervale pentru a maximiza arderea caloriilor. În același timp, caracteristici care au lipsit până acum ceasului Basis Peak, precum distanța, viteza, ritmul sau altitudinea sunt disponibile.

Basis Peak este integrat deja în Apple HealthKit și Google Fit, iar compania încearcă contextualizarea datelor din alte zone pentru a pune la dispoziție mai multe informații pentru utilzatori. Am stat de vorbă cu Jef Holove, General Manager al diviziei Basis din cadrul Intel și în următorul număr al revistei connect veți putea citi despre ce a însemnat integrarea în cadrul Intel, care sunt planurile de viitor și cum încearcă compania să se poziționeze în fața avalanșei de dispozitive wearable disponibile în magazine.

Etichete: , , , ,