IFA 2015: Huawei Mate S, vedeta târgului de la Berlin

Am putea spune că odată ce Samsung a mutat lansarea lui Galaxy Note 5 într-un eveniment dedicat cu câteva săptămâni înainte de începerea IFA, târgul a sărăcit în materie de noi smartphone-uri interesante. Standurile sunt pline de telefoane mobile inteligente, dar lipsesc flagship-urile și modelele de top, iar anul acesta lupta pentru cel mai interesante lansări din zona smartphone s-a dat între Huawei și Sony, care a dezvăluit 3 modele noi, unul dintre ele cu ecran 4K.

Huawei Mate S este un smartphone construit din aluminiu, atent finisat. Spatele ușor curbat amintește de HTC One M9, dar din cauza liniilor din policarbonat care acoperă antenele ne duce cu gândul mai mult la iPhone. Huawei ne amintește că a colorat acest plastic în nuanța telefonului și a plasat chiar și un senzor de amprentă sub camera principală, care iese ușor în relief. În partea frontală se remarcă ecranul de 5.5 inchi cu panou Super Amoled și rezoluție Full HD, dar și logo-ul companiei inscripționat în partea inferioară, deasupra butoanelor integrate în interfață.

Terminalul este motorizat de un procesor cu opt nuclee HiSilicon Kirin 935, 3 GB de memorie RAM, GPU Mali T628MP4 și vine cu stocare internă de 32, 64 sau 128 de GB. Camera principală are 16 megapixeli și cea frontală 8 megapixeli (cu blitz), bateria are o capacitate de 2.700 mAh și rulează Android 5.1.1 împreună cu interfața proprie Emotion UI.

Sub carcasă nu se ascund elemente hardware care să uimească, dar probabil ați observat și voi că nu mai este vorba despre performanță în ultima perioadă ci despre o experiență completă, care include caracteristici care să ajute în operarea zilnică, cu o interfață prietenoasă și funcții complexe, dar și o cameră principală bună pentru imaginile din social media și una frontală perfectă pentru selfie-uri.

Huawei Mate S are câteva puncte interesante: Force touch, senzor de amprentă, interfață cu tehnologia Knuckle Sense 2.0 și cameră frontală cu blitz. Astea pe lângă un design reușit, care face terminalul să fie unul dintre cele mai atrăgătoare de pe piață.

În cadrul evenimentului oficial de lansare al noului smartphone, Huawei a dovedit că este posibil să cântărești lucruri cu smartphone-ul. O portocală de 280 de grame a fost cântărită de Mate S, totul datorită noii tehnologii sensbilă la presiune pe care noul device o integrează. Tehnologia va fi disponibilă doar pe varianta de 128 de GB, dar demonstrează că interacțiunea cu display-ul poate merge mai departe. De asemenea, compania a demonstrat și cum senzorul de amprentă, plasat pe spate, poate fi utilizat pentru a trece prin imaginile din galeria foto sau cum poți folosi degetele pentru a porni rapid aplicații sau să faci crop unei imagini.