LG G8S ThinQ, test complet

Pentru modelul LG G8S ThinQ, compania coreeană a amânat lansarea pe piață, fiind prezentat oficial doar în iulie. La noi a ajuns pe final de 2019. Testul de laborator ne dezvăluie dacă și reușește să se afirme în topul modelelor high end.

Scris de | 4 martie, 2020
LG G8S ThinQ, test complet

LG G8S ThinQ, la un preț online relativ mic, de 460 euro, a bătut la ușa redacției vrând să demonstreze că LG a revenit în joc. Dar reușește să ne convingă cu adevărat? Să nu uităm: ultimele smartphone-uri de top ale coreenilor nu au putut convinge pe toată linia, iar în prezent compania LG nu are o poziție prea bună pe piața smartphone-urilor.

Elegant, excelent și rapid!

Prima impresie este una bună, deoarece cu suprafețele din sticlă Gorilla 6, care sunt îmbinate cu ajutorul unui cadru din aluminiu, haptica LG este excelentă. Singurul dezavantaj este reprezentat de marginile groase din jurul ecranului, care fură din eleganța modelului G8S. În rest, carcasa LG se remarcă datorită protecției la apă și praf conform IP68, precum și împotriva șocurilor mecanice conform standardului MIL-STD-810G. Protecție suplimentară oferă husa transparentă inclusă. Meniul și conținuturile sunt afișate excelent și cu contrast ridicat pe ecranul OLED de 6,2 inchi – cu Notch, care se poate dezactiva și rezoluție Full HD extinsă.

Aceleași sunt valabile și pentru performanță, deoarece sub carcasa frumoasă se ascund doar dotări de calitate. Astfel, procesorul Qualcomm Snapdragon 855, cu opt procesoare cu frecvențe de până la 2,8 GHz, a asigurat o performanță absolută extraordinară în cadrul testelor Benchmark și se va descurca desigur și în rutina zilnică. Procesorul este susținut de o memorie RAM de 6 GB și spațiul intern liber de 105 GB, care se poate extinde ușor și ieftin cu ajutorul unui card de memorie microSD. Alternativ, în slotul pentru cardul de memorie se poate introduce o a doua cartelă SIM, și atunci LG se transformă într-un adevărat telefon dual SIM. Opțiunile de conectivitate sunt variate LTE Cat.20, ac-WiFi, Bluetooth 5.0, NFC precum și un port USB C 3.1.

Sistem camere foto

Un trio de obiective de pe partea din spate se ocupă cu: 12 megapixeli pentru unghiul larg (78 grade; diafragmă f/1.8), capturi tele (48 grade; diafragmă f/2.6) și 13 megapixeli pentru motivele cu unghi ultra-larg (diafragmă f/2.4), la 136 grade. Comutarea se face serial prin intermediul unei iconițe individuale din vizor, ceea ce în cadrul testului a durat o secundă. Dacă se apasă mai lung pe iconiță, sunt aduse pe ecran trei previzualizări, și printr-o simplă atingere cu degetul se poate activa camera dorită. Operarea prin intermediul interfeței de utilizator intuitive se face fără probleme, pachetul de dotări este bogat.

Sunt disponibile o multitudine de moduri diferite precum „Lumină studio“, „Mod noapte“ sau „Portret“. Cel din urmă oferă Bokeh cu optimizare în timp real; această funcție este disponibilă și pentru camera frontală de 8 megapixeli – aici vine în ajutor senzorul de adâncime Time of Flight (ToF) – și pentru înregistrările video. Cu „AI-Cam“, un mod pentru recunoașterea automată a scenelor, se recunoaște motivul și din presetările de memorare o alege pe cea potrivită. La final contează doar calitatea fotografiilor camerei principale, și aceasta este „foarte bună“ în orice situație. În cadrul testului din laborator, chiar și telecamera a obținut calificativul „bine“ și completează rezultatul puternic obținut de LG G8S ThinQ.

Funcții puternice,autonomie excelentă

Pe lângă o interfață independentă cu operare intuitivă, modelul cu Android 9, mai are multe altele de oferit. Pe lângă senzorul pentru amprenta digitală amplasat pe partea din spate, recunoașterea facială și a mâinii 3D, prin senzorul ToF oferă securitate biometrică suplimentară. Cea din urmă a funcționat destul de bine în cadrul testului. Din păcate afirmația nu este valabilă și pentru „Air Motion“. Noul control prin gesturi face posibilă selectarea aplicaților și activarea funcțiilor printr-un gest cu degetul. În afara acestui punct slab, LG G8S deține funcții foarte puternice. Smartphone-ul este în elementul său datorită căștilor in-ear bune, difuzoarelor stereo, sunetului surround DTS și valorilor bune obținute la redarea audio. Impresia generală, surprinzător de bună de până acum, continuă și în laborator cu o performanță excelentă. Cu o autonomie de 11:22 ore, G8S se remarcă printre modelele concurente și chiar și în cazul utilizării intense autonomia este suficientă pentru o zi întreagă. Caracteristicile de transmisie și recepție și acustica obțin de asemenea rezultate bune. Așa ar trebui să fie! Datorită acestei performanțe puternice, fără puncte slabe adevărate, LG G8S ThinQ își asigură unul dintre primele 5 locuri în topul connect și obține o poziționare mai bună decât modelele mult-lăudate de la Oneplus, Xiaomi și Honor. Mai mult, dacă ținem cont de prețul relativ mic, merită recomandarea noastră. De reținut: LG is back!

 

Etichete: ,