Samsung Galaxy S21: Data lansării, preț, specificații

Scris de | 22 decembrie, 2020
Samsung Galaxy S21: Data lansării, preț, specificații
FOTO via LetsGoDigital

Samsung Galaxy S21 este unul dintre cele mai așteptate smartphone-uri ale anului 2021 și este totodată prima lansare de flagship care va avea loc anul următor.

Cele mai recente știri despre eveniment indică spre o dată care este mult mai apropiată decât am fi crezut inițial dar și către cele mai noi detalii în ceea ce privește hardware-ul care va echipa produsul companiei din Coreea de Sud.

Conform celor mai recente imagini „scăpate” pe internet și dezvăluite de una dintre cele mai credibile surse din piață, Evan Blass, Samsung Galaxy S21 va fi disponibil într-o gamă variată de culori, în funcție de modelul ales. În plus, acesta va sosi pe piață în trei versiuni diferite: Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 Plus și Samsung Galaxy S21 Ultra.

samsung galaxy s21

Samsung Galaxy S21: Data lansării

Cele trei versiuni vor fi prezentate de Samsung, cel mai probabil, în prima jumătate a lunii ianuarie, mai exact pe data de 14, dacă e să ne luăm după cele mai recente speculații care par să indice spre aceeași zi.

Nu se știe încă dacă prezentarea va avea loc în cadrul CES 2021 sau dacă va fi vorba de un eveniment separat organizat de sud-coreeni însă un lucru e sigur. Samsung Galaxy S21 va fi un telefon destul de scump.

Samsung Galaxy S21: Preț

Dacă pe gama precedentă de smartphone-uri din seria S chaebolul a riscat și a mizat pe modele scumpe, renunțând la iterația „e” prezentă la familiile anterioare, Samsung vrea să procedeze la fel și în acest an, pe baza rezultatelor bune obținute în urma acestui pariu.

Noua gamă Samsung Galaxy S21 va porni de la costul de 849 de euro pentru modelul de bază, urmând ca acesta să crească la 1099 de euro pentru modelul S21 Plus, respectiv 1399 de euro pentru modelul S21 Ultra, notează publicația tomsguide.com.

Samsung Galaxy S21: Specificații

În ceea ce privește variantele de echipare, cele trei modele de Samsung S21 diferă în ceea ce privește diagonala și tipul display-ului, performanța camerei foto principale și capacitatea bateriei.

Samsung Galaxy S21 – 6,2 inci FHD+ LTPS, 120Hz

Samsung Galaxy S21 Plus – 6,7 inci FHD+ LTPS

Samsung Galaxy S21 Ultra – 6,8 inci WQHD+ LTPO, 1-120Hz adaptive

Dacă la S21 și S21 Plus avem parte de aceleași variante de stocare (128GB/256GB), și aceleași camere foto (Ultra wide:12MP Main:12MP Telephoto:64MP), 21 Ultra dispune de un ansamblu foto ceva mai ofertant (Ultra wide:12MP Main:108MP, Gen 2 sensor 3X Optical:10MP 10X Optical:10MP) și vine disponibil și într-o variantă cu 512 GB spațiu de stocare.

În ceea ce privește procesorul, toate cele trei variante ale gamei Samsung Galaxy S21 vor veni echipate cu Qualcomm Snapdragon 888, viitorul vârf de gamă al producătorului de chipset-uri. În plus, toate terminalele vor dispune de compatibilitate cu cel mai recent standard 5G.

ROG Zephyrus G14

Etichete: , , , , , , ,