REVIEW Razer, periferice pentru victorie

Scris de | 4 martie, 2021
REVIEW Razer, periferice pentru victorie

Un alt set de periferice cu care am avut ocazia să ne jucăm pentru acest număr al revistei este cel de la Razer, producător care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare. Fiind unul dintre liderii din industrie, compania din Singapore ne-a obișnuit de-a lungul timpului cu produse de top și exemple de inovație în domeniul perifericelor de gaming.

Razer DeathAdder V2 Pro

Primul „client” de astăzi este mouse-ul wireless de gaming Razer DeathAdder V2 Pro, cea mai recentă iterație din una dintre cele mai bine vândute game de mouși de gaming din istorie. Putem observa și la Razer, precum în cazul altor producători, că accentul se pune din ce în ce mai mult pe tehnologia fără fir, mai important pe dezvoltarea acesteia la standarde „wired”, pentru ca și cei mai pretențioși gameri să fie mulțumiți.

La prima vedere, mouse-ul merge pe linia clasică de design implementată de Razer de-a lungul timpului pe toate gamele sale. DeathAdder V2 Pro are o construcție clasică, ergonomică, care a fost mereu foarte lăudată. Aici se poate aplica și principiul „daca ceva nu e stricat, nu are rost să îl repari”, iar producătorul aduce în fiecare mici modificări, aproape insesizabile pe produsele sale cele mai populare.

DeathAdder V2 Pro dispune de 4 butoane programabile, pe lângă cele două tradiționale, care sunt completate de rotița de scroll. Două dintre acestea sunt dispuse pe laterala din stânga a gadget-ului de joacă, pentru a fi ușor accesibile cu degetul opozabil, iar celelalte două, de diminsiuni considerabil mai mici se regăsesc pe mijlocul mouse-ului, sub scroll. Cum am spus și voi spune în toate review-urile care se leagă de butoanele suplimentare dispunse pe șasiul moușilor, acestea sunt binevenite în orice situație în care ai nevoie să faci o mișcare mai rapidă, care nu ar putea fi la fel de lejer executată pe tastatură.

Din punct de vedere tehnic, Razer DeathAdder V2 Pro este un mouse destinat jucătorilor de e-sports și dezvoltat împreună cu ajutorul acestora. Este cu 25% mai rapid decât concurenții săi wireless datorită faptului că folosește tehnologia proprietară Razer Hyperspeed Wireless îmbinată cu un senzor de 20.000 DPI, unul dintre cele mai precise de pe piață. De altfel, chiar dacă este un mouse wireless, bateria ține fără probleme peste 65 de ore permițând joaca fără stres. Dacă totuși vrei să stai și mai liniștit, există și posibilitatea utilizării mouse-ului cu firul conectat.

Razer BlackWidow V3 Pro

Și cu nici un mouse de gaming nu este complet fără o tastatură care să contribuie la un setup pe măsura așteptărilor, am împerecheat DeathAdder V2 Pro cu BlackWidow V3 Pro, una dintre cele mai bune tastaturi mecanice de gaming de pe piață și totodată una dintre „vedetele” producătorului din Singapore. Chiar dacă nu este nici pe departe vorba despre un model ieftin, BlackWidow V3 Pro poate fi cu ușurință considerată un must-have pentru cei mai pasionați dintre noi.

Primul contact cu tastatura de gaming dă senzația unui produs de top din absolut toate punctele de vedere, de la materialele folosite pentru finisaje, la cursa tastelor mecanice și până la zgomotul redus al acestora și la senzația tactilă plăcută. Cumva, totul este la loculul lui pe acest device, exact acolo unde îl vrei și unde te-ai aștepta să fie. Experiența de joc, dar și de scris este una cu adevărat pe măsura segmentului de preț în care e încadrat gadgetul.

În privința conectării, BlackWidow V3 Pro poate fi „legată” la PC sau laptop prin trei variante: tehnologia HyperSpeed prin adaptor USB, prin bluetooth sau tradițional, prin fir. Perosnal, nu am simțit nici un fel de timpi morți sau întârziere în răspuns, perioada utilizării fiind una care nu a fost marcată de nimic deranjant sau care să nu fie în parametri optimi.

Unul dintre aspectele care mi-au plăcut cel mai mult la BlackWidow V3 Pro este suportul pentru palme care vine la pachet cu tastatura și care este realizat din piele. Nu numai că oferă o poziție mai confortabilă a mâinilor dar arată și foarte bine, venind în completarea desginului acesteia.

Razer BlackShark V2

Pentru a completa setupul de gaming, am avut la dispoziție și o pereche de căști BlackShark V2, un headset foarte apreciat al producătorului, care este deseori alegerea optimă pentru pasionații de jocuri care nu au nevoie chiar de un produs dintr-o gamă foarte scumpă. BlackShark V2 își face treaba cu brio în cele mai populare titluri de e-sports, precum CS:GO, LOL sau PUBG, fiind un headset pe care te poți baza.

Conexiunea la platforma de gaming se realizează prin cablu, aici nefiind vorba de căști wireless. În plus, pentru cei care petrec de obicei multe ore pe aplicațiile online de chat pentru jocuri, precum Discord, căștile dispun de o certificare specială în acest sens. De asmenea, microfonul dispune și de o placă audio USB integrată, care îți permite să te joci cu setările acestuia din aplicația Razer Synapse și să ai acces la funcții precum Mic Boost, Mic Equalizer sau Ambient Noise Reduction.

Razer BlackShark V2 dispun și de funcție de noise-cancelling pasiv, care te ajută să te concentrezi atunci când zgomotul de fundal devine prea deranjant. Iar ca o completare, materialul din care sunt realizate cupele pentru urechi este o spumă cu memorie destul de interesantă, care se modelează așa cum trebuie pe forma acestora.

Un alt punct important de notat este faptul că Razer BlackShark V2 beneficiază și de THX Spatial Audio, funcție ce vine la pachet cu profiluri prestabilite în funcție de jocul preferat. Practic, ai parte de o optimizare suplimentară care să ajute în funcție de tipul de joc.

Concluzia connect

Cea mai nouă gamă de periferice Razer pentru gaming nu a dezamăgit și era destul de greu de crezut că ar fi avut cum. Fiind unul dintre cei mai importanți producător de astfel de accesorii la nivel mondial și având o istorie bine împământată în acest domeniu, compania a venit cu produse într-adevăr de top, care se remarcă prin design, calitate și performanță în jocuri, acolo unde diferența între un produs premium și altul care face parte din categorii de preț mai joase se simte.

Etichete: , , ,